Forventninger til de første test. Del 1.

Om få dage lukkes der op for sluserne, når Formel 1 feltet tager hul på de første test forud for 2019 sæsonen. Hvad kan vi forvente at se i Barcelona? Her er der lidt om Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Red Bull . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/2 2019 klokken 15:02

I forhold til sidste sæson, er der lavet meget om på de aerodynamiske regler, hvilket kan betyde store forskubbelser i magtbalancen.

De store hold, der har de største budgetter, har forberedt sig i lang tid på de nye regler, men det er ikke det samme som, at de er dem der har knækket koden bedst.

Men vi skal nok ikke forvente, at HAAS, eller nogle af de andre små hold, kommer til start på mandag og giver alle de andre baghjul.

De biler der er blevet præsenteret, er ikke så forskellige fra hinanden, når man ser dem for første gang, men når man så kikker nærmere på dem, så er der nogle der skiller sig ud.

Mercedes W10Mercedes W10
Copyright Mercedes


Mercedes ser ud til at have en ret vild aeropakke, som skjules en del af deres bemaling. Men om det er det der virker må vi vente med at se.

Det er interessant at se, hvor lang og lav snuden er blevet. Et trick der skulle hjælpe med at lede luften rundt om fordækkene, frem for over.

Ferrari SF90Ferrari SF90
Copyright Ferrari


Den nærmeste konkurent, Ferrari, ser ud til at have en noget anderledes tilgang. Den løftede bagende, som vi kender så godt fra Red Bull, noget som mange forventede ville forsvinde med de nye aero-regler.

Den tilgang, virkede rigtigt godt for Vettel, da han var hos Red Bull, så der er næppe den store tvivl om, at han har udtrykt ønske om at man skulle forsøge at kører denne vej.

Vettel skal vinde verdensmesterskabet i år, så der er maksimalt pres på ham og Ferrari.

Verstappen ude i RB15Verstappen ude i RB15
Copyright Red Bull


Red Bull, med Adrian Newey som Aerodynamisk Chef, lader altid til, lige at have forstået nye regler, lidt bedre end de andre.

De første billeder af den nye Red Bull racer, viste dog ikke nogle vilde tricks, men vi skal nok forvente, at der kommer andre stumper på bilen inden sæsonstarten.

At bedømme ud fra de tre holds pakker, ser det ud til at vi vil få en tæt test. Den helt store joker, er Red Bull's Honda motor.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Daniel tog første tur Forventninger til de første test. Del 2. »