Stewart til BMF1: ”21 løb er ikke noget særligt!”

Da BMF1 mødte Sir. Jackie Stewart i Abu Dhabi, til en lille snak om Formel 1 og de mange løb der er blevet kørt i år, havde den 3 dobbelte Formel 1 verdensmester ikke meget til overs for de kørere, der har pebet over for mange løb.

Sir Jackie Stewart . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/11 2018 klokken 08:11

”21 løb er da mange Formel 1 løb, men selvom vi kørte langt færre løb, da jeg selv var aktiv, kørte vi mange flere løb i det hele taget,” kom det fra Jackie Stewart, da vi spurgte ind til, om han syntes at det var mange løb der var blevet kørt i år.

”Vi kunne ikke lave af, kun at køre Formel 1, så vi kørte også i mange andre klasser,” kom det uddybende fra Stewart.

”Nogle gange kørte vi flere løb i flere klasser, i samme weekend!”

Da vi fortsatte snakken med ham, kunne vi forstå på ham, at han ikke var så vild med, at der er så mange kørere der hyler op, hver gang der er nogen der kommer lidt for tæt på, eller når de skal kører tre løb på tre weekender.

Samtidig var det langt hårdere at kører dengang, ifølge Stewart.

”Husk, at der var jo ikke servostyring eller andre hjælpemidler på bilerne dengang, men vi kørte naturligvis heller ikke lige så stærkt.”

Jackie Stewart, Matra MS84, Nürburgring 1969Jackie Stewart, Matra MS84, Nürburgring 1969
Copyright Matra


”Men jeg er overbevist om, at vi nok var mere fysisk udfordret dengang, end de er nu, men på en anden måde,” tilføjede han.

Til slut, spurgte vi ind til hans syn på Lewis Hamilton som 5. dobbelt verdensmester.

”Jeg syntes at han har gjort et helt fantastisk job i år. Der er ingen tvivl i mit sind, at han er den rigtige verdensmester,” sluttede Sir. Jackie Stewart inden han gav hånd og blev hentet af sin ene søn.

Jackie Stewart hyldes hos Williams på 40-årsdagens for Jackies sejr på Monza i 1969Jackie Stewart hyldes hos Williams på 40-årsdagens for Jackies sejr på Monza i 1969
Copyright Matra

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toro Rossos nyeste kører: Albons vej til F1 Lance Stroll bliver makker med Sergio Perez »