Hvorfor har Ferrari tabt pusten?

Ferrari havde tydeligt den stærkeste bil, lige inden og lige efter sommerferien, men nu lader Mercedes til at være tilbage i front. Angiveligt uden at de har ændret noget!

Frankrigs Grand Prix 2018 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/10 2018 klokken 15:10

Mercedes har tidligere været ude og antyde, at Ferrari gjorde noget ulovligt, selvom FIA gang på gang, har afvist at der er noget galt med Ferraris biler.

Men det ser ud til, at Ferrari har tabt pusten, efter de fil tilføjet en ekstra sensor, som FIA havde bedt dem om.

Ferrari anvender, som de eneste, to batterier i deres biler, der til sammen kan holde på nøjagtig samme mængde energi som de andre holds ene batteri.

Det er i sig selv, en ret genial ting at gøre, da det er nemmere at hive energi ud af to batterier, end et.

Men da der er restriktioner over hvor meget man må hive ud, skulle der ikke være nogen fordel ved det, andet end at det er nemmere at fordele vægten.

Ferrari havde hidtil kun en sensor på de to batterier, men ifølge FIA var det ikke et problem, da al effekt blev målt af den.

Men efter sommerpausen, blev der installeret en sensor på hver af batterierne, så FIA havde nemmere ved at se effekten fra dem.

Samtidig blev Ferrari langsommere.

Det kan være tilfældigheder, det udelukker vi ikke, men det er interessant at se, at Mercedes, der på Silverstone og Spa, stod og så fuldstændigt lamslået ud, pludselig igen er de stærkeste, efter dette tiltag fra FIA.

I den kommende weekend, gælder det Japans Formel 1 Grand Prix, hvilket normalt er en bane der er god for Ferrari. Kan de slå tilbage her?

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Karting finalen BMF1 bag om: Emilie Rath (2/2) »