Fernando Alonso vinder Le Mans

Som ventet, var det en Toyota Hybrid der vandt Le Mans 24-timers løbet i år for LMP1 klassen. Den vindende Toyota med startnummer 8 blev kørt af Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima og Fernando Alonso.

Australiens Grand Prix 2018 . Copyright McLaren

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 17/6 2018 klokken 15:06

Toyota var favoritter fra start, da både Audi og Porsche har trukket sig fra den øverste klasse i Le Mans, LMP1 klassen. Toyota er dermed den eneste fabrikant der stiller op med de komplicerede hybrid-motorer i deres racere, men som vi så sidste år, så er sejren først hjemme når raceren er kommet helskindet i mål!

Med danske briller er det også være at fremhæve at Michael Christensen vandt GTE Pro klassen i sin Porsche nummer 92. The Dane train, i Aston Martin nummer 95, sluttede som nummer 10. Den racer blev kørt af Marco Sørensen, Nicki Thiim og Darren Turner.

Marco Sørensen vinder GP2 løbet Sochi 2014
Copyright GP2 Media Series


Den konkurrende Toyota i nummer 7 havde lidt flere problemer. To timer før mål, glemte køreren at køre i pit og måtte tage en ekstra omgang i ekstremt langsomt tempo, for ikke at køre tør. Desuden fik raceren to 10 sekunders stop-and-go straffe for hhv. at tanke for meget brændstof og for at køre for lange stints.

McLaren billeder fra vintertest 2. Fernando Alonso
Copyright McLarenDet er ikke første gang at Formel 1 og Le Mans deler kørere. I 2015 vandt Nico Hülkenberg 24-timers løbet og Toro Rossos Brendon Hartley vandt i 2017.

Nico Hülkenberg.
Copyright Sahara Force India

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sir Jackie Stewart samlede millioner ind i Monaco Det bliver hårdt at komme tilbage! »