Monacos GP: Optakt

Mange mener at Monacos Formel 1 Grand Prix ikke burde være på kalenderen, fordi det nærmest er umuligt at overhale og kørerne ikke kan udnytte racerne godt nok. Men det er ikke sådan kørerne ser det selv.

Willpower . Copyright Allan Haslund

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/5 2018 klokken 16:05

Formel 1 kørere hungrer ikke efter fart, men udfordringer.
Det er tydeligt, når man hører hvordan mange af feltets dygtigste kørere tale om løbet i Monaco.

”Det er meget intenst at kører i Monaco,” udtaler Red Bull kører Daniel Ricciardo. ”Monaco er mit favorit løb, simpelthen fordi det skaber så meget adrenalin.”

”Banen i sig selv, er sindssyg, men det er ikke det samme som at vi ikke bør køre på den, men det er simpelthen sindssygt, så tæt vi kommer på vægen,” kom det yderligere fra australieren.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Photofiles


Renault kører, Carlos Sainz, er en anden der er begejstret for Monacos snævre bybane.” Man skal have selvtilliden i top, samt tro på at man har en bil der kan det du ønsker,” kom det fra spanieren.

”Man bygger selvtilliden stille og roligt op over træningerne, for så at kører 100 % til kvalifikationen. Under løbet må man ikke kører 100 %, for så går det galt,” kom det yderligere fra Sainz.

Bysbarnet, Charles Leclerc, glæder sig voldsomt til at prøve kræfter med banen, han kender så godt, men aldrig har kørt på i en Formel 1 racer.

”Der er mange følelser oppe for mig, i forbindelse med mit første Formel 1 Grand Prix her,” kom det fra det unge super talent.

”Jeg har drømt om at køre på denne bane, lige siden jeg var en lille dreng, så det er helt fantastisk at det nu vil lykkes.”

”Jeg glæder mig meget til udfordringen,” sluttede han.

For Toro Rosso kører Pierre Gasly, er det dog med en helt anden respekt han ankommer til den legendariske bane.
”Jeg har desværre ikke de bedste minder fra Monaco. Faktisk har jeg altid været uheldig, som om at der er en sort kat der forfølger mig her,” kom det fra franskmanden.

”Jeg håber det bliver anderledes i en Formel 1 bil og jeg glæder mig til udfordringen.

McLaren holdchef Eric Boullier udtaler, at han ved, at Monaco er mange køreres favoritbane, men tilføjer, at det også gælder for det øvrige personel på holdene. Eneste udfordring er logistikken, hvor der er langt mellem faciliteterne.

”Denne bane viser mere end nogen anden bane, hvem der kan og ikke kan kører bil. Det er det der giver os disse spændende løb og den drama, der altid er en del af dette løb,” kom det fra ham.

Mens Boullier ser det som en fantastisk mulighed for McLaren holdet, er Mercedes chef, Toto Wolff, mere bekymret, da han ikke mener at denne bane passer ret godt til Mercedes, mens at Red Bull og Ferrari virker til at stå noget bedre.

”Sidste år, vaar det en weekend hvor vi fokuserede på at begrænse nederlaget. I år håber vi at det bliver anderledes, men vi ved det ikke endnu,” kom det fra Wolff.
”Vi kommer helt sikkert ikke til dette løb, som favoritter,” sluttede han.

På torsdag begynder træningen og BMF1 vil være repræsenteret på banen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toro Rosso vil have en japaner Fart på Aston Martins F1-motorudvikling »