København og Formel 1

Formel 1-chefen Chase Carey er i København i dag, for at holde et møde omkring muligheden for at få Formel 1 til København. Initiativtagerne Helge Sander og Lars Seier er meget optimistiske.

Foreløbigt udkast til banelayout . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/1 2018 klokken 10:01

I går var der en briefing på Hotel D'Angleterre i København, vedrørende det forestående møde, hvor det kom frem, at økonomien ser ud til at være på plads, hvilket fra starten, virkede som den største udfordring.

Under mødet, var det især den tidligere minister Helge Sander, der kom med udtalelser.

"Vi kan ikke garantere, at der kommer Formel 1 i København i 2020, men vi er præget af betydelig optimisme," kom det fra Sander.

"Først og fremmest er det banebrydende, at banekonstruktøren gav banen, vi har præsenteret, topkarakter. Det andet er, at vi fik en overvældende positiv modtagelse ved mødet i London med Formel 1-organisationen," fortsatte han.

"Vi haft et møde med de ministre, som har nærmest tilknytning til arrangementet, hvor vi fik et nik og en accept til at gå videre inden for de rammerne vi skitserede."

Sander bekræftede også, at de har afholdt en del møder med potentielle investorer, der har tilkendegivet, at de vil sikre den fornødne økonomiske opbakning.

Noget andet, som blev fremhævet som særdeles positivt var, at det kun lader til at koste omkring 300 millioner, at få formel 1 til København, hvilket er noget under det man først havde forventet.

Det estimers at et Formel 1-løb i København, vil øge turistindtægterne med 2 milliarder, så regnestykket ser lovende ud.

I dag er det så Frank Jensen og Kristian Jensens tur til at tale med Chase Carey.

Mens det virker til, at Kristian Jensen er positiv overfor tiltaget, er der også noget der tyder på, at der ikke helt er opbakning til et Formel 1-løb, på Københavns rådhus.

Men som så ofte før kan økonomi rykke meget, så det er slet ikke umuligt, at vi kan komme endnu et skridt tættere på en aftale om Formel 1 i København i 2020.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grid Penalties 2018 - For Dummies (video) Formel 1 i København hænger i tynd tråd »