Ferrari presser Sauber: Tag en af vore kørere!

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Sauber . Copyright Sauber F1

Der hviler et pænt pres på Sauber F1 for at teamet skal vælge en af Ferraris unge udviklingskørere til 2018. Og Haas bliver stadig presset af samme årsag.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/11 klokken 13:11Det er velkendt, at Ferrari skubber kraftigt på for at få både Sauber og Haas til at smide en af deres kørere (og gerne flere) på porten til fordel for Maranello-fabrikkens to unge udviklingskørere, Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi.

Ferrari har sine gode grunde til at presse på for en afgørelse, idet at det kontraktligt står sort på hvidt, at teamenes indbyrdes motor- og gearkasseaftale indbefatter, at schweizerne skal tage en af italienernes udviklingskørere.

Hvis det ender med at Sauber vælger begge udviklingskørere, efterlader det svenske Marcus Ericsson med en sædeskal uden bil. Dilemmaet bliver ikke mindre af, at Ericssons sponsor samtidig er hovedsponsor for det lille schweiziske team, hvor de netop har købt sig ind med en ret stor sum penge.

Hos Sauber tager teamchef Frederic Vasseur dog sagen med sindsro, i hvert fald ud ad til. Beslutningen er efter sigende hans alene.

Antonio Giovinazzi i HAAS-uniform.
Copyright Haas F1


”Ret snart," sagde Vasseur, da Motorsport spurgte om, hvornår beslutningen kommer.

"Vi ved, hvor vi er. Det er ikke førsteprioriteten for os i dag at tage den beslutning. Vi har mange andre ting på bordet, men kørerne kommer på ret snart.”

"Fristen er en uge før Barcelona (testkørsler, red.), men på et tidspunkt skal vi træffe en beslutning. Men vi har ikke travlt. Og jeg er ikke særlig bekymret for markedet (kørermarkedet, red.) og de andre kørere.”

"Vi drøfter kørere med Ferrari, og jeg tror, vi vil få en. Men ét skridt ad gangen… Først skal vi vælge en, og vi skal diskutere den første. Derefter vil vi diskutere den anden."

Samtidig understregede Vasseur, at han var godt tilfreds med Ericsson, men at ejernes støtte til ham ikke af den grund garanterer et sæde til svenskeren. Det handler om at se tingene i et større perspektiv, mener teamchefen.

Bliver Marcus Ericsson ofret på Ferrari-alteret?
Copyright Sauber Motorsport


"Investeringen i Sauber er enorm, og du kan ikke hænge virksomhedens udvikling sammen med et kørerprojekt - en kører skal udvikle sit eget projekt, og når du er kører, ønsker du at få resultater i næste uge, eller i det mindste næste år.”

"Når du er et team, arbejder du langsigtet, og det er mere et projekt på to eller tre år. Det er ikke nemt at få det hele til at passe sammen.”

”Marcus er et godt aktiv for teamet, han har erfaring med F1, og vi har et rigtig godt samarbejde. Vi vil tale med alle kørerne. Vi har stadig et par kørere på kontakt, og der vil komme en beslutning snart."

Om Ferrari får held med at presse Haas F1 til at fyre enten Romain Grosjean eller Kevin Magnussen er stadig uvist. Indtil videre står teamchef Günther Steiner dog fast på, at teamet har kontrakt med begge deres kørere til og med 2018.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bedre bil til Bottas Ferrari klar til at forlade Formel 1 »

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton