Italiens GP; løbsresumé: Hamilton tager sejr og føring i mesterskabet

I den bagende italienske sol gjorde Lewis Hamilton sit arbejde fra lørdag færdigt denne søndag og sikrede sig både dagens Grand Prix sejr samt føringen i mesterskabet

Italiens Grand Prix 2017. Podiet . Copyright Monzanet.it

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/9 2017 klokken 16:09

Ricciardo, der efter strafplaceringer for skifte af motordele startede som nummer 16, formåede at køre sig helt op på en fjerdeplads med sin Red Bull racer foran den ene af de to Ferrari'er med Kimi Raikkonen ombord, mens Esteban Ocon vandt en langvaring kamp med de to Williams og sikrede sig derved sjettepladsen.

Hans teamkammerat Sergio Perez sluttede på en niendeplads mens Verstappen, der tidligt i løbet blev sat helt tilbage i feltet efter kontakt med Massa og en punktering herefter, sluttede på tiendepladsen.

Hamilton dominerede løber fra starten, mens Bottas garderede hans ryg på andenpladsen fra tredje omgang. Bottas fik ikke en helt optimal start og faldt ned som nummer fem, men formåede at køre sig op igen ved at stjæle Raikkonens fjerdeplads gennem Parabolica på ydersiden af sin landsmand, mens det var en noget mere lige på og hård proces med Ocon.

Ferrari og Vettel derimod havde ikke meget at skyde med og tabte hurtigt tid til de to sølvpile og sluttede hele 36 sekunder efter briten. Dette bragte Hamilton foran i stillingen, således at han nu fører mesterskabet med 228 point mod Vettels 225. Bottas indtager tredjepladsen med 197 point.

Red Bull havde en stærk søndag efter strafplaceringer lørdag for skift af motordele, der havde skubbet dem langt ned på gridden. Ricciardo startede løbet på softdækket og køre 37 omgange på dem, for herefter at skifte til supersoft og køre forbi alt og alle på sin vej. Mod løbets afslutning havde australieren 11,5 sekunder op til Sebastian Vettel. Da løbet var slut, var afstanden formindsket til kun 4,4 sekunder.
Verstappen, der ramlede sammen med Massa på omgang tre og sendte ham i pit med en punktering, kørte sig flot tilbage og sluttede på tiendepladsen og havde undervejs kørt flere hurtigste omgange.

Raikkonen, der sluttede som nummer fem havde ikke den bedste søndag i karrieren, men var til slut kun 3,6 sekunder efter Perez og Massa.

Kevin Magnussen havde heller ikke en god dag på kontoret og sluttede lige uden for pointene på en 11. plads. Danskeren havde ellers udsigt til point på tiendepladsen, men det skulle Max Verstappen sætte en stopper for, da de to næsten kolliderede i den anden chikane og sendte danskeren den lange vej uden om.
Nico Hülkenberg sluttede dagen på 13. pladsen, mens Romain Grosjean fik skade på sin frontvinge på løbets første omgang og sluttede nummer 15, mens Pascal Wehrlein tog sig af den efterfølgende plads.

Ericsson måtte trække sig mod slutningen og det samme måtte en meget skuffet Fernando Alonso, der tilmed havde et sammenstød med Jolyon Palmer. Palmer indkasserede en fem sekunders straf for episoden. Palmer gennemførte dog heller ikke løbet, og Stoffel Vandoorne's ønske om at score point til McLaren endte ligeledes i garagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.

« Tilskuerrekord på Monza trods regnfuld lørdag Kevin og Haas vil have klarhed omkring reglerne »