Alonso: Jeg gav ikke op!

Under torsdagens interview med de fremmødte journalister, understregede Fernando Alonso at han ikke havde opdigtet de tekniske problemer som fik ham til at udgå fra Belgiens Grand Prix.

Italiens Grand Prix 2017. Alonso pressekonference . Copyright BMF1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 1/9 2017 klokken 17:09

De første spørgsmål som Alonso blev mødt med torsdag, var naturligt nok om han ønskede at forlænge med McLaren til 2018. Alonso havde tidligere udtalt at han ville begynde at overveje andre teams hvis McLaren ikke begyndte at vinde løb inden september. Med september under 24 timer væk, så kunne Alonso ikke afsløre andet end at han skal "sætte sig ned og snakke med teamet om fremtiden".

Alonso udelukkede hverken en et-årig eller en frem-årig kontrakt med McLaren, men med de fleste top-teams på plads for næste år, så kunne man måske sige at Alonso ikke kan gøre andet end at blive hos McLaren, efterhånden.

Da Alonso udgik i Belgiens Grand Prix, var teamet efterfølgende ude og afsløre at der ikke var fundet nogle fejl på motoren. Derefter blev det antydet af flere journalister at Alonso blot var udgået fordi han ikke var tilfreds med hvor konkurrencedygtig han var i løbet.

Billeder fra Alonsos og Gutierrezs ulykke.
Copyright Formel 1 twitter


Til dette var Alonso meget overrasket: "Tilsyneladende har folk glemt at at kører ræs, og har kæmpet alt hvad jeg kan i Q1 og givet alt hvad jeg havde i starten af løbet. I Ungarn pressede jeg bilen i Q1 for at få endnu et skud i Q2 og ikke mindst, så stillede jeg op til løbet i Bahrain med et brækket ribben".

Med det brækkede ribben henviste Alonso til 2016-sæsonen hvor han kørte galt i Australiens Grand Prix og efterfølgende gennemførte Bahrains Grand Prix, trods de skader han pådrog sig.

"Når jeg læser dette, så tænker jeg at folk ikke kigger på hvad der i virkeligheden skete på Spa"

Fernando Alonso forklarede efterfølgende at han oplevede et tab af hestekræfter som tidligere havde været forårsaget af en sensor-fejl. Sensoren virker tilsyneladende igen, så teamets strategi til Italiens Grand Prix, er at fortsætte med motoren og se om den fejler igen.

Indtil videre har begge McLaren kørt igennem 1. og 2. frie træning uden tekniske problemer.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Palmer kæmper med opsætningen Perez satser på point trods problemer »