Testdag 2. Ferrari holder fronten

Selvom Sebastian Vettel var den klart hurtigste rundt på Hunaroring, under in-season testen i Ungarn, var det Robert Kubica der testede for Renault, der løb med mest opmærksomhed.

Østrigs Grand Prix 2017 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/8 klokken 09:08

Der er ingen tvivl om, at Robert Kubicas come-back til Formel 1, trækker store overskrifter, men det er ikke det vi vil fokucere på, i denne gennemgang af onsdagens testarbejde i Ungarn.

Under tirsdagens test, var Ferrari hurtigst med debutanten Charles Leclerc i bilen. Onsdag var det så Sebastian Vettels tur til at arbejde for føden, hvilket han takkede for ved at sætte Ferrarien solidt på toppen.

Vettel delte tjansen med Kimi Räikkönen, der satte dagens tredje hurtigste tid.

En af de mere opsigtsvækkende ting var dog, at McLaren for anden dag i træk, fik placeret deres racer op som nummer 2, blot 2 tiendedele sekund langsommere end Vettel.

McLaren raceren blev kørt af den unge Lando Norris. Dog skal det lige tilføjes, at Norris satte sin bedste tid på Ultrasoft, mens Vettel brugte Soft dækkene til det. Ultra Soft menes at være mindst et halvt sekund hurtigere end Soft.

Efter en lidt klodsede start på dagen, hvor Robert Kubica ikke lige havde styr på, hvor brede de nye Formel 1 racere er og derfor kørte ind i noget af det udstyr der stod i Renault garagen, kom han helt utroligt godt efter det.

4. hurtigste tid, var noget der trak opmærksomhed og over dagen, fik Kubica tilbagelagt hele 142 omgange. Ret godt gået, må man sige.

Toro Rosso havde, som Ferrari, valgt at tage begge deres faste kørere med på banen, hvor Seinz tog formiddagen, mens Kvyat tog eftermiddagen.
Seinz sluttede som den hurtigste af de to, ca. 3 tiendedele sekund hurtigere end Kvyat.

Når vi er i Red Bull familein, så havde Red Bull valgt at hive sidste års GP2 vinder, Pierre Gasly hjem fra Japan, for at give ham en velfortjent test.
I forhold til hvad de testede, var Christian Horner meget tilfreds med hans indsats, som han efterfølgende mente var værdig til et fast Formel 1 sæde.

”Han har helt klart det der skal til for at være med i Formel 1, men det bliver ikke på vores førstehold,” kom det fra Horner, der således kom med en kraftig antydning af, at en af Toro Rossos kørere kan være på vej væk.

Hos Sauber var det japanske Nobuharu Matsushita, der havde fået chancen.
Den unge japaner, der kører for Sauber i denne test, med opbakning fra Honda, forventes ikke længere at have en chance for at komme til Sauber i 2018, efter Sauber har trukket sig fra et eventuelt samarbejde med Honda, til fordel for Ferrari.
Nobuharu Matsushita sluttede som den langsomste mand, næsten 5 sekunder langsommere end Vettel.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP McLarens første løb uden problemer Kubica overraskende hurtig »