Østrigs GP, løbsresumé: Bottas vinder

Efter gårsdagens kvalifikation blev posen rystet en smule, da Lewis Hamilton starter otter efter en straf på fem placeringer, grundet et skift af gearkassen. Kevin Magnussen så ud til at få en begivenhedsrig dag på kontoret, da han efter et knækket hjulophæng måtte starte som nummer 15. Læs her og bliv klogere på, hvordan løbet udfoldede sig.

Spaniens Grand Prix 2017. Fredagens frie træninger. . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 9/7 2017 klokken 15:07

Bottas kom umiddelbart rigtig fint afsted, mens Raikkonen og Vettel hang godt på. Verstappen var hurtigt af banen efter at være blevet fanget længere nede i feltet. Ricciardo fik et godt træk på Raikkonen, men de to kunne ikke undgå kontakt i sving 2. Raikkonen blev presset af banen og faldt tilbage, hvilket gav plads til at Grosjean kunne køre sig op på fjerdepladsen.

Hamilton fik en fornuftig start og havde på første omgang kørt sig op som nummer syv. Verstappen havde endnu en uheldig weekend og udgik allerede inden, at løbet næsten var gået igang og blev bedt om at slukke bilen. Samtidig måtte Alonso også udgå. Kevin Magnussen fik egentlig en god start og var efter de første omgange oppe som nummer 12. Al balladen i feltet havde dog blandet lidt rundt på de bageste placeringer, så Kevin havde stadig meget arbejde foran sig.

De første gengivelser viste, at Alonso blev skubbet rundt og ramte Verstappen. Verstappen gik næsten i stå ved sin start, hvilket sendte ham bagud. Han blev efterfølgende ramt af Alonso. Hele misæren blev startet af Kvyat, der måske havde fået ordre fra Putin om at forsøge sig som ubådstorpedo. Han fik efterfølgende en drive-through straf. Samtidig meddelte løbets stewards, at Bottas ville blive undersøgt for tyvstart. Der blev dog ikke foretaget yderligere i den sag.

Hamilton havde god fart i bilen denne søndag, og på omgang syv kørte han sig forbi Grosjean og ind på en femteplads. Han havde dog nu et stort hul at lukke op til Raikkonen på fjerdepladsen. Han begyndte dog stille og roligt at spise af forspringet, til trods for at han meldte tilbage, at bilen gradvist overstyrede.

Længere nede i feltet kæmpede Kevin Magnussen en indædt kamp for at komme forbi Lance Stroll i Williams raceren. Til trods for at Kevin havde DRS på Canadieren, så er Williams raceren kendt som en raket på langsiderne, hvilket også var tilfældet denne søndag.

Hamilton havde nu fået sat godt pres på Raikkonen, og det tegnede til en interessant kamp mellem de to tidligere verdensmestre. Det blev yderligere spicet op, da Raikkonens mekanikere pludselig fik travlt, da finnen havde problemer i udgangen af svingene. Der blev snakket frem og tilbage over radioen, hvor det nærmest lød som om, at Raikkonen skulle betjene sit rat som en PlayStation controller og kombinere forskellige knapper.

Samtidig kunne vi onboard høre, hvordan Kevin Magnussen's racer på det nærmeste gav op og pustede ud. Han fik en melding om, at gearkassen var færdig, og at han skulle returnere til pitten.

Pit-stop runden begyndte stille og roligt at åbne løbet op. Hamilton fik monteret de blødeste dæk og kørte med det samme markant hurtigere sektortider. Ricciardo fulgte trop, mens Vettel fulgte efter nogle omgange senere. Bottas var stadig komfortabelt i front af løbet.

Først på omgang 41 kom Bottas i pit, mens Raikkonen endnu ikke havde været en tur forbi sine mekanikere. Interessant betragt, da Bottas kom ud bagved Raikkonen. Herved kunne spekuleres lidt i, om Raikkonen kunne holde Bottas bag sig, således at Vettel gradvist kunne køre sig tættere på.

Et par omgange senere måtte Sainz parkere i garagen, mens Vandoorne blev beordret til at komme kørende en tur igennem pitten, da han blev straffet for at have ignoreret blå flag.

Williams, der startede hhv. 16 og 17 efter gårsdagens kvalifikation lå nu til at score point med 20 omgange igen, hvilket de med garanti ikke havde set komme efter gårsdagens skuffelse. Massa havde god fart i bilen og lå til at skulle køre tæt med Ocon hen mod slutningen.
Bottas var stadig kontrollerende i front, mens Hamilton virkede noget mere stagneret på fjerdepladsen.

Med små femten omgange tilbage begyndte Vettel så småt at køre sig ind på Bottas, men det lignede dog umiddelbart stadig, at det ville være svært for tyskeren at hente ind på sølvpilen.

Den helt store sensation udeblev, men Vettel kunne dog glæde sig over at udbygge sit forspring til Hamilton i den samlede VM-stilling. Bottas kunne køre først over stregen og have armen i sejrsrus. Også Ricciardo havde grund til at juble over en podieplacering på teamets hjemmebane, hvilket måtte gøre voldsomt ondt på Verstappen. Heller ikke Kimi Raikkonen havde verdens bedste dag i bilen efter at være involveret i kampen med Ricciardo i starten.
Hamilton fik vekslet sin ottendeplads til en fjerdeplads, og manglede dog lige det sidste for at gøre det onde ved Ricciardo, der bravt formåede at holde sig foran briten.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP Kvalifikationen LIVE - Bottas på pole Østrigs GP: Hot or Not »