Breaking: Kaltenborn forlader Sauber

Efter sytten år i det private schweiziske team Sauber F1 stopper teamchef Monisha Kaltenborn med omgående virkning. Det skriver flere medier i dag.

Spaniens GP 2015 . Copyright Sauber Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/6 2017 klokken 14:06

Nye ejere, nye ideer. Og det er ikke altid de modtages lige positivt hos medarbejderne. Det gælder også i det lille private team Sauber F1.

Da Longbow Finance tidligere i år købte Sauber F1 beholdt Monisha Kaltenborn sin position som teamchef og CEO, en stilling hun har haft siden 2010. Nu forlyder det imidlertid, at teamchefen træder tilbage. Det skriver flere medier i dag. Intet er dog endnu bekræftet officielt fra Sauber.

Det var uenighed om disse to kørere, der skilte vandene.
Copyright Sauber F1


Det menes, at årsagen skyldes uenighed om prioritering af teamets kørere. Således menes det, at Longbow Finance ville favorisere Marcus Ericsson i forhold til Pascal Wehrlein, hvilket Kaltenborn var imod. Efter lange diskussioner er parterne derfor enedes om at skilles.

Der spekuleres i, at tidligere teamchef for det nu lukkede HRT Formula 1 Team, Colin Kolles, bliver Kaltenborns afløser. HRT, der byggede på resterne af Campos Meta 1 og Hispania Racing fristede en position som evig agterlanterne i Formel 1-cirkusset fra 2010 til 2012.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er det slut for Palmer Kevin: Stoffel er ikke glad »