De skulle have beholdt Bernie

Gammelt venskab ruster ikke – heller ikke i Formel 1, hvor tidligere FIA-præsident, Max Mosley, nu sætter spørgsmålstegn ved fornuften i, at de nye ejere af F1 har degraderet hans gamle ven, Bernie Ecclestone.

Christian Horner og Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/2 2017 klokken 17:02

Er der to, der står sammen i Formel 1, så er det primusmotoren i det, som vi i dag kender som Formel 1, Bernie Ecclestone, og tidligere FIA-præsident Max Mosley, der trådte tilbage fra topposten i 2009.

Nu træder sidstnævnte ind på scenen og stiller sig undrende over for, hvorfor de nye ejere af Formel 1, Liberty Media, har erstattet hans gamle ven Bernie Ecclestone med den amerikanske forretningsmand Chase Carey som CEO for koncernen.

"Hvis jeg havde været Liberty, ville jeg have beholdt Bernie, for at han kunne gøre de ting, som han er fremragende til – f.eks. som at forhandle med initiativtagerne og arrangørerne og den slags," udtaler Mosley til nyhedsbureauet Reuters.

Max Mosley, da han stadig var præsident for FIA.
Copyright Getty Images


"Men selvfølgelig har de købt en virksomhed og er fuldt berettiget til at komme ind og gøre det, som de tror er bedst. Hvis de tror, de kan køre det hele bedre, så er vi bare nødt til at se, hvad der sker."

Mosley tror også, at det ikke bliver helt så lige til, som man skulle tro, at komme ind fra sidelinjen og køre Formel 1 inklusive alt, hvad det medfører.

"Det ser altid nemt udefra," sagde han. "Det er ligesom, hvis jeg tror, at jeg kunne gå ind og administrere og lede hestevæddeløb!”

Efter overtagelsen meldte Liberty Media og Chase Carey ud, at de vil se på Formel 1 med helt nye øjne. Blandt andet vil underholdningskoncernen præsentere hver enkelt grand prix på samme måde, som NFL gør med Super Bowl.

Men den idé tror Mosley ikke på vil passe på Formel 1.

Chase Carey (tv) og Bernie Ecclestone (th)
Copyright Telegraph


"Det synes jeg er for let at sige, selv om det ikke er helt klart for mig, hvad det i sidste ende betyder," sagde han.

"Men Super Bowl? Er det så vidunderligt? Jeg ønsker ikke at være uvenlig, men amerikanerne tror altid, de kan gøre alting bedre end alle andre. Og som de seneste erfaringer viser, så har de ikke altid ret."

Mosley kom til sidst med en løftet pegefinger.

”Hvis du rent faktisk går ind og forsøger at gøre det, så finder du ud af, at der er en masse problemer, som du aldrig har kendt til.”

”Men måske vil de få succes og gøre jobbet færdigt," sluttede Mosley.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De røde topper pengelisten Rosberg pegede på Alonso »