DMSA2017: Og vinderne er!

I går blev Danish Motorsports Awards 2017 afholdt i Herning og her kan I læse, hvem der vandt i de forskellige kategorier.

Danish Motorsports Awards. . Copyright Bil Magasinet

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 3/2 2017 klokken 15:02

Her på BMF1 har vi i løbet af december og januar haft lidt fokus på et event kaldet Danish Motorsports Awards. Vores fokus har lagt på at skrive artikler, hvor I blandt andet har kunne læse lidt om de nominerede. I går blev DMSA så afholdt i Herning, hvilket også betyder at det er tid til at lukke og slukke for disse DMSA artikler, ved at fortælle hvem der vandt.

Årets rally-team:

I klassen for årets rally-team blev det Jacob Madsen og Line Lykke Jensen som løb med titlen. Makkerparret vandt det danske mesterskab for to-hjulstrukne biler i sidste sæson ved hjælp af deres lille Opel Adam. Madsen og Jensen deltog desuden i nogle internationale løb og i sæsonens sidste DM-Rally blev de nummer to i den generelle klasse, hvilket er lidt af et særsyn for en to-hjulstrukken bil.

Line Lykke Jensen og Jacob Madsen.
Copyright Egedal Lokalavis


De andre teams i klassen var de samlede Danmarksmestre Esben Hegelund og Karsten Isaksen, de danske mestre i Mini-Rally Michael Sørensen og Caus Amstrup, samt brødrene Simon og Sune Vallentin, der blev danske mestre i klassen for ikke tunede biler. Ser man på det felt så giver det ret god mening, at det blev Jacob Madsen og Line Lykke Jensen der vandt, da de har gjort sig både på danske og udenlandske rally-etaper. Dog kunne man heller ikke have sagt noget til det, hvis Esben Hegelund og Karsten Isaksen havde vundet, da de trodsalt blev overall-danske mestre.

Årets speedway-kører:

Årets speedway-kører blev den 15-årige Benjamin Basso, som blev både verdensmester og europamester i 85cc-klassen i sidste sæson. Når man både er verdensmester og europamester, så vil man naturligvis være blandt favoritterne til titlen, men det er nu alligevel lidt af en overraskelse at Basso vandt. Han var nemlig i et stærkt felt der blandt andet talte den nuværende europamester og tidligere tre gange verdensmester Nicki Pedersen, samt Niels Christian Iversen der har domineret DM i speedway i en del år.

Benjamin Basso
Copyright Fyns Stifttidende.


Det skal dog lige siges, at det er dejligt at se et ungt talent som Benjamin Basso nappe titlen foran de rutinerede navne, fordi det viser at det er talentet og resultaterne der afgøre denne slags awards og ikke "bare" navnet.

Årets Banesports-kører:

Christina Nielsen blev nummer 2 i sin klasse på Sebring i 2015 og i 2016 vandt hun
Copyright Jan Kaiser


I 2016 blev hun den første danske kvinde på Le Mans og i går, blev hun så udnævnt som årets banesports-kører i år 2016. Navnet er naturligvis Christina Nielsen og hun havde en fantastisk sæson sidste år. Ikke nok med at hun fik lov at kører Le Mans, som sin far Lars Erik "Hjulspin" Nielsen, så vandt hende og hendes team også mesterskabet i GTD-klassen under United Sportscar championship, samt tog nogle klasse-sejre i nogle af de traditionsrige amerikanske løb.

Årets Motorcross-kører:

Titlen som årets motorcross-kører gik til Thomas Kjer Olsen, som blev europamester i 250cc-klassen i sidste sæson. Den titel har betydet at Kjer Olsen i den kommende sæson skal være en del af Husqvarnas fabriksteam i MX2-klassen. Det skal dog lige siges at Thomas Kjer Olsen ikke var den eneste europamester der var nomineret i klassen, fordi den danske pige Sara Andersen vandt også et EM i sidste sæson. Derfor ville det også have været fortjent hvis hun vandt titlen, men nu blev det altså Kjer Olsen som løb med det hele.

Årets Karting-kører:

Der er et ordsprog der hedder at æblet ikke faldet langt fra stammen og det er vores næste vinder et bevis på. Årets karting-kører blev nemlig Noah Watt, der er søn af Jason Watt. Det er dog ikke efternavnet der gør, at unge Noah vinder denne titel. Den unge Watt blev nemlig dansk mester for juniorer og han var meget tæt på at vinde både europamesterskabet samt WSK Super Masters-serien.

Noah og Jason Watt.
Copyright kartcom


Den tidligere danske europamester i rally, Henrik Lundgaard havde også en søn med blandt de nominerede i denne kategori. Lundgaards søn Christian, der i øvrigt har opbakning fra Daniel Ricciardo vandt DM i OK-klassen og blev nummer tre til WSK Champions Cup, så han kunne også sagtens have vundet titel som årets karting-kører, men det blev altså Team Watt der slog Team Lundgaard, lige som det var da deres fædre kæmpede i DTC.

Årets Road Racing-kører:

Lotte Uhre
Copyright Schuberth


I kategorien for årets Road Racing-kører finder vi endnu en gang en kvindelig award-modtager. Titlen gik til Lotte Uhre, der blev nummer tre i det danske Moto3-mesterskab i sidste sæson, hvor det blandt andet også lykkedes hende at nappe nogle klasse sejre. Lotte var i øvrigt oppe mod vinderen af Moto3-mesterskabet, Simon Jespersen, samt nogle rutinerede navne fra de større Road Racing-klasser. Derfor var Lotte Uhre ikke favorit til titlen, men hun endte med at vinde alligevel og det er jo fedt, når der kommer overraskelser.

Årets Bilsports-kører:

Marco Sørensen og Nicki Thiim.
Copyright dr.dk


Denne titel hedder godt nok årets bilsports-kører, men den burde i denne anledning måske skifte navn til årets bilsports-kørere. Det blev nemlig The Dane Train bestående af Marco Sørensen og Nicki Thiim der løb med titlen, hvilket de gjorde grundet deres flotte verdensmesterskab i LM GT-klassen. Denne titel var en af dem vi ikke har skrevet om, da den ikke var til afstemning, men den slags titler skal der også være plads til, fordi lige som Christina Nielsen, så fortjener vores danske GT-verdensmestre naturligvis også at blive hædret.

Årets Talent:

Årets talent blev østjyske Nicklas Nielsen, der i 2016 gjorde sig meget positivt bemærket på de tyske og nordeuropæiske racerbaner. Østjyden blev nemlig rookie-mester i både den tyske ADAC Formel 4-klasse, samt Audi TT Cup-klassen. De flotte præstationer betyder også, at han er blevet en del af Audis Driving Academy, så der er god mulighed for, at vi får den unge østjyde at se i diverse serier, hvor man kan kører i en fin bil med fire ringe på snuden.

Nicklas Nielsen.
Copyright Bil Magasinet


De andre nominerede i kategorien var 65cc Motorcross-holdet, FDM-sport mesteren Max Klinkby-Silver, samt speedway-køreren Patrick Hansen. De vandt godt nok ikke, men med det store talent de går rundt med, så skal de nok hente mere succes end det de allrede har, fordi bare det at blive nomineret til titlen som årets talent, betyder at man har noget i sig og man kan noget særligt.

Årets Mekaniker-lærling:

Nu skal vi til endnu en titel, som det ikke var muligt at stemme til, men det gør den ikke mindre vigtig. I motorsportsverdenen og verdenen uden for banerne sker det jo, at de forskellige kørertøjer går i stykker og skal til mekaniker.
Derfor er det vigtigt at man har nogle gode mekanikere og ikke mindst lærlinge rundt omkring, som kan hjælpe med at fikse problemerne.

Året mekaniker lærling Kasper Kvist Larsen (I arbejdstøj), sammen med resten af Helbo Racing.
Copyright Kasper Kvist Larsen


En af disse er årets mekaniker-lærling, Kasper Kvist Larsen fra Hammel, der udover tiden som mekaniker også er inde omkring noget Legend Car-serien, hvor han er en del af Helbo Racing, der har en ung gut ved navn Calle Helbo, som kører.

Årets MC-sportskører:

Thomas Kjer Olsen.
Copyright TV Syd


Denne kategori byder på en "genudsendelse", når det kommer til vinderen. Det blev nemlig Thomas Kjer Olsen, som også løb med titlen som årets motorcross-kører. Grunden til titlerne skal findes i at Olsen vandt EM for 250cc-maskiner, hvilket har givet ham en fabrikskontrakt med Husqvarna. Fabrikskontrakter i motorsport at altid en god ting, så derfor er det fuldt fortjent, at Thomas Kjer Olsen får så meget opmærksom som han gør for hans præstationer.

Årets Motorsports-event:

En ting er at man laver motorsports events for danske serier, men noget andet er at arrangere events, hvor man får besøg af verdenseliten. Det gjorde man i Horsens, hvor Grand Prix-serien i Speedway var på besøg sidste sommer. Byen var pyntet op til Speedway og man kunne møde speedway rigtig mange steder, inklusiv på byens gågade, hvor man kunne se speedway-maskiner en af dagene. Selve løbet gik også godt set fra arrangører-øjne, fordi der var fulde huse.

Årets DTC-kører:

Ældre billede af Kasper H Jensen.
Copyright Brian Staal


Titlen som årets DTC-kører var også en af de titler man ikke kunne stemme til, hvilket betyder at titlen gik til den danske mester Kasper H Jensen. Kampen om DTC-titlen har i mange år stået mellem Casper Elgaard og Jan Magnussen, men i år blev de to ældre herre snydt af Kasper H Jensen og resten af John Nielsens Team Flexlease.nu. Derfor kan man ikke sige andet end, at det naturligvis er fortjent at Kasper H Jensen snupper denne titel.

Årets Fair Play-pris:

Motorsport er som bekendt en sport, som kræver en masse penge og hvor man tit har for få penge at gøre med. Derfor er det altid rart når man vinder store pengepræmier, fordi så kan man få det hele til at løbe bedre rundt. Sådan tænker de fleste, men ikke 14-årige Aske Nygaard Bramming, som vandt 10.000kr for sin tredjeplads i sin klasse til Dansk Super Kart. Akse donerede nemlig alle pengene til Kræftens Bekæmpelse, hvilket gjorde at han blev nomineret og vandt årets Fair Play-pris.

Aske Nygaard Bramming.
Copyright Kræftens Bekæmpelse


Det er utrolig flot af en ung knægt på 14 år, at tænke sådan og give penge som han selv kunne bruge, videre til nogen som har endnu mere brug for dem. Så respekt til dig Aske og tillykke til Mette Andersen, Oscar K. Hauge og Tino Hole, det kan godt være i ikke vandt, men i var nomineret til den mest medmenneskelige pris af dem alle, så respekt til jer også, det er sådan nogen som jer fire, der gør verden til et bedre sted.

Årets Profil:

Så er vi kommet til den sidste kategori, nemlig kategorien der hedder årets Profil. I denne kategori var der kendte motorsportsnavne som Kevin Magnussen og Nicki Pedersen, unge talenter som Thomas Kjer Olsen, men ingen af dem løb med sejren. Sejren gik nemlig til Stig Neergaard, der er Danmarks bedste dragracing-kører. Det er måske lidt en overraskelse for de fleste at Stig Neergaard løb med titlen, men hans rutine og titler taget i betragtning, så må man sige det er fuldt fortjent, at han vinder.

Stig Neergaard.
Copyright Ivan Sansom og Rose Hughes


Dragracing sporten er heller ikke den sport der får mest opmærksomhed her i landet, så man må sige at det på en eller anden måde er befriende, at det danske motorsportspublikum har valgt at give titlen til en af de motorsportsudøvere man næsten aldrig hør om, men som alligevel fortjener at få anerkendelse for de flotte resultater han laver.

Det var så alt fra vores dækning af Danish Motorsports Awards 2017, vi håber I har synes det har været interessant at læse lidt om de nominerede også selvom det ikke direkte havde noget med Formel 1 at gøre.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren dropper MP4-betegnelsen De røde topper pengelisten »