Brown afløser Dennis

Ron Dennis fik sparket fra McLaren i sidste uge, og nu har det engelske team så fundet hans afløser.

Zak Brown i en gammel McLaren-racer. . Copyright Getty Images

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/11 2016 klokken 18:11

I sidste uge kom det frem, at flere af de store aktionærer i McLaren Group havde valgt at fratage Ron Dennis titlen som chef for teamet. Dermed stod holdet overfor den udfordring, at de skulle ud at finde en afløser og den slags hænger ikke på træerne. Derfor kunne man måske havde troet, at det ville taget Woking-drengene noget tid, at finde en afløser, men sådan gik det ikke. Nu har teamet nemlig fundet en afløser og det blev endda ham, som de gerne ville have.

Stoffel Vandoorne, Ron Dennis og Jenson Button.
Copyright McLaren Media


McLaren har netop meldt ud, at den amerikanske forretningsmand og tidligere racerkører, Zak Brown har takket ja til det tilbud, som McLaren sendte til ham i sidste uge. Den 45-årige amerikaner var dog også inde i billedet til en lederrolle hos Liberty Media, som netop har overtaget en del af Formel 1, men Brown valgte altså at blive chef for McLaren-Honda i stedet for.

Zak Brown
Copyright The Guardian


Zak Brown er tidligere racerkører og op igennem 90erne deltog han i diverse mindre Formel-klasser. I løbet af nullerne gik han dog over og blev sportsvognskører. Det er dog som forretningsmand Zak Brown har haft mest succes efter at han i 1995 startede firmaet Just Marketing International (JMI), som er en af verdens største spillere, når det kommer til motorsport og marketing.

Dermed håber McLaren også, at Brown kan bruge nogle af sine forbindelser til at finde en navnesponsor til teamet, hvilket man ikke har haft siden man mistede Vodafone i 2013.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Klumme: Historisk første år for Haas F1 Alonso: Du skulle have ventet på mig »