Singapores GP: Kørernes dækvalg

Er det mon de gule, de røde eller de lilla dæksider, som er mest populære denne gang? Det får I svaret på lige her.

Adrian Sutil . Copyright Sauber Motorsport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/9 2016 klokken 14:09

Dækkene eller det sorte guld, som nogen kalder dem, er først lige blevet kolde igen, efter weekendens løb på Monza. Der er små fjorten dage til det næste løb i Singapore, men kørerne har allerede valgt, hvilke dæk de vil benytte sig af nede på den berygtede Marina Bay bane. Denne gang har kørerne kunne vælge imellem soft, super soft og ultra soft og lad det være sagt med det samme, det er ultra soft dækket som er det mest populære dæk. Alle kørerne har nemlig mellem seks og ni sæt, af de lilla dæk med til løbet i Singapore.

Pirelli brugte dæk
Copyright Allan Haslund


Med hensyn til de andre dæk compounds, er der dog en del spændende ting i gære. Med hensyn til soft dækket er der nemlig mange som blot har valgt at tage et sæt soft dæk med, hvilket ser ud til at være den normale version, hvis man kan sige det sådan. Der er nemlig hele ni kørere som blot har valgt at tage et sæt soft dæk i brug, hvoraf Kevin Magnussen er den ene. Udover de ni, som har valgt et sæt soft dæk veksler det så mellem om de andre har to eller fire sæt soft dæk med. Force India-drengene og Nico Rosberg er de tre, som har valgt at tage fire sæt soft dæk med.

Soft dæk fra Pirelli
Copyright Pirelli


Hos Mercedes gør det så måske ikke så meget, fordi Lewis Hamilton har trodsalt tre sæt soft dæk med, hvilket betyder at han "kun" har et sæt super soft dæk mere i forhold til hans tyske holdkammerat. Det er dog alligevel sjovt, at holdene tilsyneladende er så uenige om, antallet af de forskellige dæk. Der er trodsalt en forskel på om man har et sæt soft dæk med eller fire og det kan vel ikke være ren taktik det hele?

Eller jo det er det nu nok, men set udefra kan det være svært at se, meningen med det hele, så det bliver spændende at få skudt løbs weekenden i Singapore i gang, så vi kan se hvem der har den bedste taktik. I kan i øvrigt se hele listen med dækvalgene nedenfor.

Kørernes dækvalg til Singapores GP.
Copyright Pirelli
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP: Weekenden i billeder Renault-boss: Vi bebrejder ikke kørerne »