Italiens GP: Kørernes dækvalg

De skal godt nok lige overstå en weekend i Belgien, men kørerne har allerede valgt deres dæk til løbet på Monza. I kan se deres valg lige her.

Starten på Italiens GP 2011 . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/8 2016 klokken 14:08

Formel 1-feltets sommerpause er snart slut, den slutter helt præcis på fredag, når kørerne køre ud til den første frie træning i Belgien. Det bliver dog ikke en stille start, som feltet får, fordi de skal nemlig allerede i gang igen ugen efter, hvor de skal køre på Monza banen i Italien. Det betyder også, at kørerne allerede har valgt deres dæk til løbet på Monza, selvom de ikke har kørt på Spa endnu. De dækvalg har Pirelli netop offentliggjort og der er nogle spændende valg i blandt.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Det er nemlig sådan at både Mercedes og Ferrari har deres kørere på to forskellige strategier. Lewis Hamilton og Sebastian Vettel har nemlig kun et sæt medium dæk med, mens Nico Rosberg og Kimi Räikkönen har to sæt medium med. Det betyder også at Hamilton og Vettel har fem sæt soft dæk med, mens de andre to blot har fire sæt soft dæk med. Alle fire har dog syv sæt super soft dæk med.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


De syv sæt super soft dæk virker til, at være det valg som de fleste har valgt at gå med på, men der er dog nogle undtagelser. De to Red Bull-racere og de to Sauber-racere har nemlig "kun" seks sæt super soft med, mens Nico Hülkenberg og de to Haas-racere har flere sæt med. Tyskeren har otte sæt super soft med, mens Haas-drengene har hele ni sæt super soft med. Det betyder i øvrigt at Romain Grosjean og Esteban Gutierrez ikke har så mange sæt soft dæk med, som resten af feltet eller næsten i hvert fald.

Romain Grosjean og Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Franskmanden har nemlig kun tre sæt soft med, mens mexicaneren kun har to med. Dermed er Esteban Gutierrez og Nico Hülkenberg dem som har færrest sæt soft dæk med, mens Romain Grosjean og Sergio Perez har tre sæt med. Så de to Force India og de to Haas-racere indtager altså titel som de hold med færrest og næst færrest antal soft dæk med. Det kan betyde mange ting, det kunne eksempelvis være fordi de satser på at sætte nogle hurtige tider under kvalifikationen, mens løbet skal gå med at køre lange stints.

Kevin Magnussen
Copyright Renault Sport


Med hensyn til Kevin Magnussen og Jolyon Palmer, så er de to Renault-kørere også på to forskellige strategier. De har begge to syv sæt super soft dæk med, mens Kmag så har fem sæt soft og et sæt medium dæk med. Jolyon Palmer har så valgt kun at have fire sæt soft dæk med, mens han så har to medium dæk. Hele listen med kørernes dækvalg kan ses nedenfor.

Italiens GP: Kørernes dækvalg
Copyright Pirelli Media

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« For 25 år siden på Spa, ændrede Formel 1 historien Dette kan være et problem med Halo »