Nye dæk til Hami

Lewis Hamilton fået "nye" dæk at starte løbet på, fordi han flat-spottede sine egne dæk under gårsdagens Q2.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 19/6 2016 klokken 11:06

Gårsdagens kvalifikation er nok ikke en Lewis Hamilton vil huske tilbage på med alt for gode minder, fordi det var vel nærmest en af de værste han nogensinde har haft. Briten fik reddet hans egen bagdel i Q2, da han formåede at få sat en god tid i sidste øjeblik efter at han havde lavet en kæmpe flat-spot på sine dæk. Dækkene overlevede dog ikke den redning, så nu har briten fået lov at få et sæt "nye" dæk på til starten.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Man har nemlig vurderet at det ville være for farligt at lade verdensmesteren starte på de dæk, så FIA har taget paragraf 24.4 i brug. Den paragraf lyder således.

"Dæk som er blevet skadet under Q2 vil blive inspiceret af FIA delegeret, som vurdere om dækkene har taget så meget skade at de skal skiftes,"

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Hamilton har så fået et sæt dæk, som har kørt det samme antal kilometer som de dæk, man har været nødt til at skifte. Derfor burde det ikke komme til at få nogen betydning, andet end at verdensmesteren ikke længere har firkantet dæk på. Spørgsmålet er så bare om det giver LH en fordel, når han skal kæmpe sig op fra sin tiende start position, men det må tiden vise.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: Kvalifikationen live - Rosberg s Lige det sporten har brug for »