Force India: Vi kan betale

Der er ballade i Force Indias finansielle bagland lige pt. men det får ikke nogen betydning for Formel 1-teamet.

Force India VJM09 . Copyright Force India

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 15/3 2016 klokken 17:03

I sidste uge kunne I her på siden læse, at Force Indias ejer Vijay Mallya er en jagtet mand i sit hjemland Indien fordi han skylder penge til en hel del banker. Derudover har Force India mistet sin stor sponsor og medejer Sahara, så teamer har ikke de penge de havde regnet med at have i denne sæson.

Ældre billede af Vijay Mallya og Nico Hulkenberg fra 2013
Copyright Sahara Force India


Det er dog intet problem for teamet, som fortsat har de penge de skal bruge for at fuldføre en hel sæson i Formel 1 og betale de regninger som der nu en gang skal betales. Det fortæller teamets løbschef Otmar Szafnauer.

"Vi er et Formel 1-team så det er klart man ønsker sig jo altid flere penge. Vi har dog de penge vi skal bruge, så vi kan fortsætte som vi havde planlagt i denne sæson. Vi underskrev en lang tids kontrakt med Smirnoff for ikke ret længe siden, den hjælper os med at klare økonomien," lyder det fra Szafnauer.

Jarno Trulli på Donington under markeringen af Jordan teamets 10 år jubilærum 2000. Copyright Christian Sædder
Christian Sædder


Navnet Force India er rimelig nyt i Formel 1, det er nemlig kun blevet brugt siden 2008. Teamet er dog noget ældre, fordi det bygger på det gamle Jordan Grand Prix, som debuterede i Formel 1 helt tilbage i 1991. Derfor må de siges at være gode nyheder at teamet kan klare sig økonomisk, alt andet ville være et kæmpe tab for sporten både sportsligt og historisk.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel og Hamilton i samme team: aldrig i livet! Slå koldt vand i blodet »