Ericsson: Formel 1 skal til Skandinavien

Ifølge Sauber F1’s svenske kører, Marcus Ericsson, vil det blive en gigantisk succes, hvis Formel 1-cirkusset en dag vender tilbage til Skandinavien. Og det mener svenskeren, at det skal.

Danske fans på Sepang . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/1 2016 klokken 23:01

Det siger næsten sig selv, at med navne som Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Marcus Ericsson og Kevin Magnussen, så burde der være grobund for en gedigen succes, hvis Formel 1 kunne vende tilbage til Skandinavien.

Det sidste skandinaviske F1-Grand Prix blev afviklet i Sverige på Scandinavian Raceway ved Anderstorp d. 17. juni 1978, og dengang var hjemlandets Ronnie Peterson i legendariske Lotus Ford 79 den store publikumsmagnet. Løbet sluttede i øvrigt med Niki Lauda i Brabham-Alfa Romeo som vinder og med Peterson på tredjepladsen.

Ericsson erkender dog, at hans drømme vil være svære at realisere på grund af den begrænsede interesse, som motorsporten har i Norden, sammenlignet med andre sportsgrene såsom fodbold og ishockey.

Marcus Ericsson ser gerne Formel 1 i Skandinavien.
Copyright Sauber Motorsport


”Der vil gå lang tid, før det kan realiseres, men det ville være fedt for sporten, hvis vi kunne få et løb i Nordeuropa,” udtaler svenskeren.

”Vi har svenskere, finner (i Formel 1, red.) og en masse tradition for motorsport i Skandinavien.”

Og her kan undertegnede for egen regning tilføje ”danskere”.

”Så dét et få et race hertil vil være rigtig, rigtig godt, og jeg tror, at der vil være en hel del mennesker, som vil komme. Men med det, som det nu koster at arrangere et løb, så kan jeg ikke se Sverige som landet, der har pengene.”

”Men jeg er helt sikker på, at der vil være stor interesse for det.”

Mario Andrettis Lotus 79 fra 1978, som han udgik i på Anderstorp på 5. omgang. Her ses bilen under et opvisningsløb i 2009 på Lime Rock, USA.
Copyright Mike Powell


Og måske har Ericsson noget at have optimismen i. Siden sin debut hos Caterham i 2014, hvor han var den første svensker bag rattet i en F1-racer siden Stefan Johansson i Canada i 1991, har han oplevet stor support fra hjemlandets fans.

”Vi havde ikke haft en kører i F1 i 23 år, før jeg kom ind i sporten. Så jeg er virkelig glad for den support, jeg har fået,” indrømmer Peterson.

”Det er virkelig fantastisk, og efterhånden som mine resultater bliver bedre og bedre, kan jeg se, at at flere og flere folk følger mig.”

Endelig skal det til slut nævnes, at en vis Bernie Ecclestone var teamejer hos vinderteamet Brabham-Alfa Romeo i Sverige i 1978. Og 1978 var også året, hvor samme Ecclestone udnyttede nogle interne stridigheder i motorportens daværende styrende organer, hvorunder han erhvervede sig rettighederne til at forhandle TV-kontrakterne og dermed grundlaget for den store magt, som den lille brite besidder i dag.

Men det er jo en helt anden historie.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Palmer har valgt nummer Sådan Kevin (opdateret) »