Vettel maner til besindelse

Sebastian Vettel forsøger at lægge afstand til udtalelser fra Ferraris præsident, der mener, at fabrikken stiller til start med en vinderbil ved sæsonåbningen i Australien. Så enkel er virkeligheden ikke ifølge tyskeren.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/1 2016 klokken 16:01

Op til sæsonstarten har Ferraris præsident, Sergio Marchionne, spillet voldsomt med de verbale muskler og dermed sat sit Formel 1-team under maksimalt, psykologisk pres. Således har Il Presidente udtalt, at mesterskabet vil blive afgjort ”i vinter”, og at Ferrari vil stille med en vinderbil i Melbourne.

Men Sebastian Vettel, førstekører hos La Scuderia, maner til besindelse. Resultatet af første løb vil ikke nødvendigvis tegne et billede af resten af sæsonen, mener tyskeren.

”Det er naturligt, at vi alle sammen ønsker at vinde – teamet er jo ret stort, så der er en masse mennesker, og spørger du hver enkelt, så tror jeg også, at de mener, at målet er at vinde,” udtalte tyskeren i forbindelse med Pirellis dæktest på Paul Ricard-banen i Frankrig.

Der var et stykke vej op til Mercedes i 2015. USA, 2015.
Copyright Red Bull Photofiles


”Men vi ved, at det er meget ambitiøst. Vi ved, at afstanden var ret stor sidste år. Jeg synes, at vi har gjort et godt stykke arbejde igennem sæsonen og er kommet tættere på.”

”I år kommer vi med nogle ændringer, og så må vi se. Det er helt klart, at en god start kræver grundige test, således at vi starter på det rigtige ben og tager godt afsæt.”

”Men Australien er bare ét løb ud af 21.”

”Hvis du vinder der, er det fantastisk, hvis ikke – så prøver du at slutte så tæt på toppen som muligt og indsamle point.”

Og derfra er det et langt år,” sagde Vettel.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas F1 offentliggør premieredato K-Mag meget tæt på Renault »