Næsten Tom K (igen)

Weekendens store arrangement Race of Champions blev endnu et løb, hvor Tom Kristensen var tæt på den store medalje og tabte. Sebastian Vettel vandt Race of Champions for første gang.

Race of Champions 2015 . Copyright Race of Champions

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 22/11 2015 klokken 18:11

Race of Champions-deltagerne
Copyright Race of Champions


Jason Plato og Andy Priaux vandt Race of Nations for Team England 1.
Copyright Race of Champions


Der blev kørt to arrangementer denne weekend på det olympiske stadion i London. Fredag aften blev det årlige Race of Nations kørt, og her var Sebastian Vettel igen med til allersidst. Her blev han og holdkammeraten Nico Hülkenberg to’er til det engelske hold bestående af Andy Priaux og Jason Plato.

I semifinalen kørte Seb og Nick mod Tom K og Petter Solberg, og her var første duel mellem Seb og Tom. Sejren tog Sebastian med få hundredele. Jenson Button var også i semifinalen mod det andet engelske hold, der endte med at tage fredagens overordnede sejr.

Kørerne samlet for at hylde Michael Schumacher
Copyright Race of Champions


Jenson Button
Copyright Race of Champions


Lørdag var det så tid til Race of Champions. Det helt store arrangement hvor kørerne er individuelle konkurrenter, så her er der ikke en holdkammerat til at ødelægge det hele, og kun en selv at takke for sit videre avancement.

I bedst ud af tre-heats blev kørerne parret mod hinanden ved lodtrækning. Tom Kristensen startede med at sende Nelson Piquet jr ud af konkurrencen. I semifinalen sendte Tom Alex Buncombe.

Sebastian Vettels vej til finalen gik over RON-holdkammeraten Nick Hülkenberg og siden sidste års ROC-mester David Coulthard.

Romain Grosjean
Copyright Race of Champions


Tom Kristensen på hårdt arbejde
Copyright Race of Champions


Finalen bød på godt race med en lille smule hurtigere Sebastian Vettel, der tog første duel. I andet løb fik Tom Kristensen en teknisk DNF. Toms bil lækkede olie og siden viste det sig, at der også var problemer med Vettels bil.

Begge kørere fik nye biler, men på Toms bane lå der en masse kattegrus til at opsamle det store oliespild, der havde været. Om det var det, der gjorde udfaldet vides ikke, men Tom endte i barrieren i løbet, så Sebastien tog duel nummer to og dermed sin første titel i Race of Champions.

Sebastian Vettel vandt årets Race of Champions
Copyright Race of Champions


Sebastian Vettel vandt årets Race of Champions foran Tom Kristensen og Petter Solberg
Copyright Race of Champions


Tom Kristensen har været i finalen fire gange. Vettel og daværende makker Michael Schumacher tog RON-titlen seks år i træk.

En underholdende, men kold, weekend, hvor Bil Magasinet Formel 1 havde Nicolai på tribunen sammen med Rapido Travel.

God stemning
Copyright Race of Champions

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA’s GP på vippen King og Haryanto tester for Manor »