Renault: skilsmisse er tæt på

I ølge nye meldinger fra Renault, så er en skilsmisse mellem den franske motorleverandør og Red Bull Racing meget tæt på.

Malaysia GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/9 2015 klokken 09:09

Der har floreret mange rygter på det seneste om, at samarbejdet mellem Red Bull Racing og Renault vil ophøre efter denne sæson. Red Bull har flirtet lidt med Mercedes, men Renault har forholdt sig tavs med hensyn til disse rygter. I hvert fald lige indtil nu.

Renault og Red Bull var blevet gode venner igen, men nu skal de to parter måske skilles
Copyright Red Bull Photofiles


Renaults chef, Carlos Ghosn, har nemlig brudt tavsheden, og han fortæller, at en skilsmisse mellem de to parter er lige op over. Ghosn fortæller, at de to parter er i gang med forhandlinger om at afbryde samarbejdet efter denne sæson.

"Vi er i gang med at finde ud af, hvad der skal ske. En ting er dog sikkert; vi har sagt til dem (Red Bull) at de ikke skal regne med, at vi vil levere motorer til dem. Det er klart, at hvis du levere en motor og bliver nævnt, når det går skidt, men ikke når det går godt, så bliver der ballade i samarbejdet," udtaler Ghosn.

Sebastian Vettel, på podiet i Indien 2013
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Renault har leveret motorer til Red Bull Racing siden 2007 sæsonen. Siden da har de to samarbejdspartnere hentet hele fire verdensmesterskaber med Sebastian Vettel som bannerfører, men nu tyder tingene på, at samarbejdet mellem de to parter er fortid. Det betyder, at Red Bull kan ende med en Ferrari motor til 2016 sæsonen, eller i værste fald kan de stå helt uden nogen motor at sætte i bilerne. Med hensyn til Renault, så kunne et brud med Red Bull tyde på, at de regner med at købe Lotus og starte deres eget team op igen, men alt dette er stadig kun gætterier. Det bliver spændende at se, hvad der videre sker i denne sag.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin skadet Sving opkaldes efter Mansell »