Melbourne på kalenderen til 2023

Det australske Grand Prix skal køres i Melbourne,til og med 2023 sæsonen. Det er netop blevet offentliggjort.

Albert Park langsiden . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/9 2015 klokken 16:09

Der har været mange spekulationer i Formel 1 kredse om, hvor det australske Grand Prix skal køres fremover. Nogen har ment, at det skulle rykkes til Sydney, mens andre har kæmpet for, at løbet skulle blive i Melbourne.

Sving 3 og 4 på Albert Park.
Copyright Sahara Force India


Nu er beslutningen så taget, og det australske Grand Prix bliver i Melbourne til og med 2023 sæsonen. Det er en glædelig nyhed for mange, også for Daniel Andrews, der er guvernør i Victoria regionen, som er den region, Melbourne tilhører. Han kan dog ikke lade være med at drille sin kollega Mike Baird fra New South Wales regionen, hvor Sydney ligger.

"Undskyld Mike, men det australske Grand Prix bliver lige her, hvor det hører til, i den dejlige by Melbourne. Den gode nyhed er så, at du sammen med alle andre fra New South Wales skal være mere end velkommen til at komme til Melbourne for at se løbet," udtaler Andrews.

Indgangen til banen
Copyright Mercedes GP


Det første australske Grand Prix i Melbourne og på Albert Park banen blev afholdt tilbage i 1953. Her vandt hjemmebanefavoritten Doug Whiteford. Siden er der blevet kørt 22 Formel 1 Grand Prixer på banen. Albert Park har været fast på kalenderen siden 1996.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin tæt på Formel 1 sæde Force India regner med Perez »