Ecclestone: Renault tager en beslutning i denne uge

Bernie Ecclestone siger, at han forventer en afklaring i sagen om et eventuelt Renault køb af Lotus allerede i denne uge.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/7 2015 klokken 17:07

Der går mange rygter om, at Renault vil købe Lotus og dermed få deres gamle team i Enstone tilbage. Der har efter sigende været forhandlinger mellem de to parter, og de forhandlinger skulle være nået så langt, at Bernie Ecclestone forventer en beslutning allerede i denne uge.

Romain Grosjean
Copyright Lotus F1


Der er dog stadig en masse ting, der lige skal løses, inden den endelige beslutning kan blive taget. En af disse ting er økonomien. Lotus er i store økonomiske problemer, og de problemer skal Renault jo kunne betale sig fra, hvis de vælger at købe hele teamet. Derfor går der også spekulationer om, at man bare køber bygningerne i Enstone og starter på en frisk.

Copyright Renault F1
Copyright Renault F1


Bernie Ecclestone siger dog, at man er godt i gang med at finde ud af, hvad der skal ske.

”Vi er begyndt at få nogle ting på plads. Så når denne her uge er forbi, ved vi, hvor vi er på vej hen. Men det er klart, at de køber et team og skal starte fra bunden som alle andre. De får ikke en ekstra pose penge, fordi de har et godt navn med traditioner i sporten,” siger Ecclestone.

Gammel Renault racer fra verdensmester dagene med Alonso
Copyright Renault F1


For at få historien på det rene, så har det team, der i dag hedder Lotus, været med i sporten siden 1981. Det startede med at hedde Toleman, så blev det til Benetton, så Renault og nu Lotus. Hvis Renault køber bygningerne i Enstone og starter et nyt team, vil det traditionelle team, der startede som Toleman, stoppe med at eksistere. Det ville faktisk være ærgerligt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Beslutningen om Kimi sat på stand by Vind to billetter til CHGP denne weekend »