Fansene har talt

Resultatet af den verdensomspændende rundspørge, GPDA har haft gang i, er nu kommet. Og resultatet er ikke godt for Formel 1 ledelsen.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 1/7 2015 klokken 18:07

Så er de første resultater af den fanundersøgelse, som Grand Prix Drivers Association har sat i gang, kommet frem.

I alt her 217.756 personer givet deres mening til kende om, hvad de synes, der skal til for at gøre sporten bedre. Og her kommer et lille udpluk af de ting, undersøgelsen har vist.

Ferrari fans
Copyright Ferrari Media


Fansene ønsker ikke, at der skal indføres succesballast og omvendt startgrid i løbene, og der er heller ikke meget opbakning til ideen om, at alle biler og motorer skal være produceret af én og samme fabrikant. Derimod vil mange fans gerne have større frihed til udviklingen af teknologien på bilerne, og man ønsker også at genindføre tankning under pitstop og mere end én dækleverandør.

Red Bull fans
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Med hensyn til hvordan fansene ser på selve sporten, så mener under 10% af dem der har deltaget, at sporten har det bedre nu, end da man sidst lavede en undersøgelse tilbage i 2010.

Lewis Hamilton fans
Copyright Michael Ewert


Fansene ønsker i øvrigt også at se de bedste kørere i Formel 1. 88% har svaret, at Formel 1 skal være for de bedste kørere i verden. Til det kan det nævnes, at kun 45% mener, at det i dag er de 20 bedste kørere i verden, der kører Formel 1. Fansene ønsker også, at kørerne finder måder at bringe fansene tættere på sporten på.

Force India fans
Copyright Sahara Force India


GPDA formand Alexander Wurz, siger følgende til undersøgelsen.

”Formel 1 er nødt til at se sig selv i øjnene og spørge sig selv, hvor man vil hen. Fansenes svar er klart, der skal ikke laves radikale ændringer, som tager sporten væk fra sine rødder. De vil have en sport, og ikke et show, sådan som det hurtigst bliver, når Formel 1 bliver drevet som en forretning,” siger Wurz.

Mercedes fans
Copyright Daimler Benz


Kørerne tager nu resultaterne af undersøgelsen med til et møde med Formel 1 ledelsen. Så må vi se, hvad der kommer ud af det. En ting er dog sikkert: Der skal ske ændringer, hvis ikke Formel 1 skal miste sine fans.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Marco Sørensens F1-drømme sat på standby For mange børn, for få piger »