Sauber med Renault motor?

Det forlyder nu, at Sauber skulle være interesseret i at skifte deres nuværende Ferrari-motor ud med den udskældte Renault-motor efter denne sæson. Årsagen skal findes i det nye Haas F1 Team.

Monaco 2015 . Copyright Sauber Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/8 2015 klokken 17:08

Der kan ske store ændringer på motorfronten i 2016. Lotus bliver sandsynligvis opkøbt af Renault, og Red Bull vil blive droppet som motorkunde efter et år med voldsom kritik. Det betyder også, at Toro Rosso i kraft af samme ejer som Red Bull skal lede efter en ny motor.

Hvis Lotus bliver til Renault, så ryger de to Red Bull-hold sandsynligvis på porten
Copyright Lotus F1


Red Bull skulle efter sigende flirte med Mercedes og Toro Rosso med Honda. Om det så kan lade sig gøre for en ejer at have to forskellige motorer er et spørgsmål, vi må afvente at få svar på, da ingen af motorleverandørerne vil være interesserede i, at data eller karakteristika om deres power units kan florere mellem konkurrenter.

Tilbage til Sauber, hvor interessen for Renault skulle være opstået, fordi man når Haas F1 indtræder i 2016 ikke længere vil være hold nummer to i Ferrari hierarkiet. Sauber må til den tid forvente at blive rykket ned på tredjepladsen.

Bryder Peter Sauber det mangeårige ægteskab med Ferrari efter denne sæson?
Copyright Sauber Motorsport


Det skriver Roger Benoit fra ’Blick’:

”Det giver mening, fordi Sauber i 2016 kun vil være Ferraris nummer tre.”

Roger Benoit skriver også, at Mercedes skulle presse på for at få Pascal Wehrlein til Force India i enten Hülbenbergs eller Perez' sæde. En sådan aftale vil formentlig resultere i billigere Mercedes-motorer til Force India.

Silly season er i fuld gang.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monza bliver reddet i denne omgang Haas: Ved ikke om Hulken er fri »