Chok: Red Bull og Porsche bliver ikke enige!

Det længe ventede motorsamarbejde mellem Porsche og Red Bull fra 2026 er ifølge de tyske medier gået i vasken. Problemet med aftalen mellem Porsche og Red Bull var spørgsmålet om indflydelse, magt og selvfølgelig penge.

Helmut Marko (tv) og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 5/9 2022 klokken 16:09

Aftalen mellem Red Bull og Porsche ser ud til at være død – eller i det mindste lagt på is indtil videre.

Det skriver de tyske medier F1 Insider og Sport1.de.

Dermed kan der være meget lange udsigter til, at Porsche vender tilbage til Formel 1.

Problemet, som BMF1 tidligere har beskrevet, at Red Bull’s tekniske ledelse ikke er begejstret for planen om, at Porsche kommer til at eje 50 procent af teamet, da Porsche vil få for meget at bestemme hos Red Bull.

Helmut Marko udtalte efter Hollands F1-granprix iht. Formel 1 Insider: ”Porsche bliver ikke andelshaver hos os. Vi har alle muligheder og kan selv bygge vores motorer.”

Porsches logo.Porsches logo.
Copyright Porsche


Det var ellers planlagt, at Porsche skulle overtage 50 procent af chassisfabrikken Red-Bull-Technology og arbejde sammen med motorkonstruktørerne hos Red Bull High Performance Powertrains, hvor de så skulle bære ”Porsche”-navnet fra 2026.

Kartelmyndigheden havde ellers givet grønt lys, og Porsche har også reserveret „F1nally“ for at markere sin tilbagevenden til Formel 1.

I henhold til de tyske medier drejer uenighederne sig kort fortalt om antallet af andele i selskaberne og dermed også magten i teamet samt prisen for at være med. Porsche ville gerne have det sidste ord, også i tekniske spørgsmål, og Red Bull var ikke interesseret i at afgive sin magt.

Dermed kan Porsche være langt væk fra Formel 1 (igen), og det åbner for, at Honda-mærket vender tilbage fra 2026.

Tyrkiets Grand Prix 2021. Red Bull med specialbemaling som hyldest til HondaTyrkiets Grand Prix 2021. Red Bull med specialbemaling som hyldest til Honda
Copyright Red Bull Contentpool


Porsche kunne måske kaste sin kærlighed på et andet team, som f.eks. Williams eller McLaren, men i øjeblikket regnes det for usandsynligt.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hollands GP - Løbsresume: Sejr til Verstappen BMF1.dk’s Power Rating: Hollands GP »