Canadas GP: Vejrudsigten

Vejret i Montreal næste weekend kan beskrives ganske nemt, det bliver noget som ligner typisk dansk sommervejr, bare en smule varmere. Hvad det indebære, kan I læse i artiklen.

Startstregen . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 5/6 2016 klokken 19:06

Sidste løbs weekend i Monaco var en meget blandet affære, med godt vejr de tre første dage. Vejret ændrede sig dog en del søndag, hvor løbet startede meget vådt bag ved Safety Car. Noget lignende kan ske igen i næste weekend, dog er risikoen for regn ikke særlig stor, men den er der.

Fredag under de to første frie træninger skulle vejret bliver rimelig kedeligt, men trodsalt med nogle fine temperaturer. Det skulle nemlig blive omkring 19 grader varmt om fredagen, men der skulle dog være mange skyer på himlen hele dagen. Regn skulle der dog ikke komme fra de skyer, risikoen for regn er nemlig helt nede på 20%.

Lørdag skulle blive den flotteste dag under hele løbsweekenden, her skulle temperaturen nemlig være oppe på 21 grader, mens der er meldinger om en pletvis overskyet dag. Det med pletvis skyet betyder så også, at risikoen for regn er nede på 10%.

Søndag er som bekendt dagen, hvor det canadiske grand prix skal køres og her kan vejret vise sig fra sin drilske side. Rent temperaturmæssigt bliver det weekendens varmeste dag, med en temperatur som skulle ligge på 22 grader. Dog er der meldinger om byger hele dagen og en regn risiko på 40%, hvilket ikke er vildt meget, men det er nok til at der rent faktisk kan komme noget vand.

Det er naturligvis meget usikkert med disse prognoser, men kommer de til at holde stik er sandsynligheden at regnen falder mellem 14:00 og 17:00 lokal tid, altså mens der bliver kørt Formel 1 på banen i Montreal. Kommer der regn under løbet, bliver det spændende at se hvor meget der kommer og om det får nogen betydning for løbet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Vejrudsigten Aserbajdsjan GP: Vejrudsigten »