Canadas GP: Hot or not

Det er blevet tid til hot or not oven på det canadiske grand prix og lad det være sagt med det samme, nogen vil sikkert blive overrasket over, hvordan listen ser ud.

Max Verstappen . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 13/6 2016 klokken 20:06

Det er omkring 24 timer siden at starten gik på årets canadiske grand prix, fra by banen i Montreal. Det blev et løb med en forholdsvis masse drama, der var nemlig en masse fede dueller. Løbet havde dog også nogle situationer, som ikke burde kunne finde sted, så der er nok at tage fat på i denne Hot or Not. Dette er i øvrigt en klumme, så skribentens holdning vil skinne igennem og det er sikkert ikke Jer alle som er enig med undertegnet.

Hot top tre.

1: Max Verstappen.

Den unge hollænder bliver bare ved med at imponere, når han altså kan holde bilen kørende. Han har dog fået kritik fordi Mercedes mener at han kørte lidt vildt i duellen med Nico Rosberg, men det er i min verden noget pjat. Skal sandheden frem skulle Rosberg selv have kørt på samme måde i første sving, men den kommer vi til senere. Unge Max er da også blevet stemt ind som "driver of the day", så der er altså åbenbart flere der synes han kørte godt, end folk der synes han gik over stegen. Den unge hollænder smækkede døren, hvilket alle kørere burde gøre.

2: Hamiltons hyldest.

Lewis Hamilton vandt som bekendt løbet i går, hvilket undertegnet har lidt blandet følelser omkring, men den tager vi også senere. Faktum er at verdensmesteren vandt og efter sejren hyldede han den afdøde bokse-legende Muhammed Ali. Briten citerede nemlig "The Greatest" ved at sige "Flyv som en sommerfugl og stikke som en by", hvilket er et af Alis kendte citater. Undertegnet kan godt lide når sportsmænd hylder hinanden, så derfor stor ros til Lewis Hamilton for at gøre det i går.

3: Duellen om Fjerdepladsen.

Duellen mellem Lewis Hamilton og Sebastian Vettel oppe foran, var til tider spændende, men der var også en del kedelige momenter. Duellen om tredjepladsen var ikke meget sjovere fordi her kørte Valtteri Bottas et flot løb, hvilket betød han stille og roligt fik kørt sig på podiet. Efter de tre var der dog masser af drama, hvilket eskalerede på en af de sidste omgange da Verstappen og Rosberg havde deres lille kom sammen. Det var dog kun en af mange dueller omkring de positioner så fed duel.

Not top tre.

1: Første sving.

Det første sving af dette års canadiske grand prix vil i min verden blive husket for, at rangordenen hos Mercedes nu igen er tilbage til den rangorden, hvor Lewis Hamilton til hver en tid kan presse Nico Rosberg af banen. Det er i min verden for det første ikke særlig pænt gjort af Hamilton, når man tænker på det som skete i Spanien. Derimod skal tyskeren bare ikke give ham plads, han skal være helt lige glad med om de begge køre af banen, hvilket han også har udtalt en anden gang. Så bliver det bare spændende at se om det holder.

2: Renault.

Nummer to på dagens not liste er ingen ringere end Renault Sport, som i min verden snart skal til at tage sig sammen, hvis de nogensinde skal nå tilbage til toppen af feltet. Ja jeg ved godt de er et "nyt" team og skal i gang med at bygges sig selv op oven på nogle hårde Lotus år, men de kommer med opdateringer i ny og næ, men de hjælper ikke rigtig fordi så laver kørerne nogle fejl som sender dem ud af løbet.

3: Brok, brok, brok.

De gør det alle sammen og det er i min verden lige træls at høre på. Kørerne er på radioen hele tiden med "få ham til at flytte sig", "Hvad laver han" og en masse andre kommentarer i den dur. Jeg er klar over mange mener det er en del af sporten, men derfor bryder jeg mig ikke om det alligevel. Det lyder grimt og det får et eller andet sted kørerne til at lyde som så forkælede curling børn. Ja jeg er klar over det er Formel 1 der sender meddelerne ud, for at give sporten lidt ekstra, måden de gør det på er bare ikke en undertegnet bryder sig om.

Det var slut på denne Hot or Not klumme fra det canadiske grand prix, jeg er som nævnt godt klar over, at det ikke er Jer alle som deler disse holdninger og det er fair nok. I er velkommen til at debattere det nede i kommentarfeltet, bare i holder debatten i en god tone.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Skuffet Kevin takker mekanikerne Rosberg tæt på at løbe tør »