Button kørte i Monacos havn under (simulator)test

Fernando Alonsos debut i weekendens Indy 500 i USA, har givet en vikarplads til veteran og eksverdensmester Jenson Button. Men veteranens testkørsler har ikke været helt problemfri.

Bagenden på McLaren Hondas MCL32 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/5 2017 klokken 16:05

Som det snart er klart for enhver, skal Fernando Alonso, McLaren Honda, afløses af eksverdensmesteren Jenson Button under Mnoncos Grand Prix. Således skal spanieren, efter en ellers flot indsats i Spaniens Grand Prix, hvor det blev til en syvende startposition, køre det årlige ovalbaneløb Indy 500 i USA samme weekend, som Monacos Grand Prix køres.

Trods McLarens Hondas evigt tilbagevendende problemer med Honda-teknikken, tror vikaren, at teamets nye opdateringspakke vil bringe dem et stort skridt frem på gridden, men samtidig indrømmer han også, at det ikke har været helt ligetil at vænne sig til de nye biler og regulativ.

Således endte Button og bil eksempelvis i havnen under testen og han nåede også at trille rundt i sin McLaren-Honda - til alt held mens han testede i simulatoren.

"Da jeg sprang ind, kunne jeg i første omgang ikke lide følingen med bilen, og det var før opdateringerne," sagde Button. ” Så vi lavede nogle opsætningsændringer, og det var meget bedre og passede meget mere til min stil - og med opdateringerne er den ret fantastisk at køre.”

"Jeg faldt i havnen to gange," indrømmede Button.
Copyright Allan Haslund


"Jeg faldt også i havnen to gange i dag (i simulatoren, red.), og forhåbentlig vil det ikke ske igen. Efter Sving 1 (Saint Devote, red) kører du op af bakken, og her væltede jeg rundt på højre side og rullede.”

"Jeg har aldrig rullet i simulatoren før - men jeg rullede altså! Heldigvis er virkningen ikke så voldsom, som i virkeligheden, men du får alligevel rystelser og mærker G-kræfterne en smule."

Samtidig understregede Button, at han på ingen måde føler et forventningspres på sine skuldre på trods af den specielle situation, som vikariatet er.

"Hvis jeg kommer til Sving 2 (Massenet, red.) og føler mig helt ude af rytme, så vil jeg køre ud i solnedgangen og ikke komme tilbage,” jokede eksverdensmesteren.

"Så det er fint med mig. Det er ikke et problem, og jeg føler intet pres."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen Mercedes-motor til McLaren Pirelli med blødere dæk i 2018 »