Button: Ikke noget holdene skal bestemme

Der skal inden længe stemmes om vedtagelsen af Halo, men det er ikke noget holdene burde være med til, mener Jenson Button.

Sebastian Vettel med halo . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/7 2016 klokken 10:07

FIA arbejder som bekendt på at få indført halo-anordningen som en fast del af Formel 1-bilerne, inden for de næste par sæsoner. Den er så vidt vides en del af planen fra 2018, men flere af folkene bag Formel 1 vil gerne have den indført allerede fra og med næste sæson. Derfor mødes de med strategigruppen i Geneve på torsdag, for at snakke om indføringen af halo og det kan måske også ende med at de stemmer om det allerede der. Den sidste del er Jenson Button dog ikke meget for, fordi han mener ikke holdene skal bestemme om halo skal indføres eller ej.

Jenson Button
Copyright McLaren Media


Den rutinerede brite mener nemlig, at det beslutningerne omkring halo er en sikkerhedsbeslutninger, som kun FIA kan tage stilling til.

"Jeg synes beslutningen skal tages på et sikkerhedsgrundlag, hvilket vil sige at det ikke er op til os at beslutte det. Beslutningen skal tages af sporten som helhed, så hvis FIA mener det er for farligt ikke at køre med den, så skal de bare indføre den uden at spørge os. Mener de derimod at det ikke er for farligt ikke at have den på, jamen så skal vi ikke have halo på bilerne, så simpelt er det. Det eneste man ikke skal gøre er at spørge holdene, fordi der er så mange delte meninger om anordningen at det kommer der ikke noget godt ud af," lyder det fra verdensmesteren fra 2009.

Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


Jenson Button er da heller ikke den eneste kører, som har været ude at sige noget der minder om dette. Briten bakkes nemlig op af den tyske Ferrari-kører Sebastian Vettel, der i modsætning til Button rent faktisk har prøvet at køre med halo. Tyskeren mener nemlig at nogle hold kunne finde på at stemme imod halo, fordi de mener den er for grim at se på, men den er jo ikke lavet for at se godt ud som han siger, den er lavet for at gøre bilen mere sikker.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Deres udvikling er bekymrende Lad os nu være i fred »