BREAKING: Hulken færdig hos Hass

Fra næste sæson er Nico Hülkenberg fortid hos Haas F1, og et nyt team venter tyskeren.

Hülkenberg . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/4 2024 klokken 10:04

Det har været rygtet et stykke tid, men nu er det en kendsgerning, at Nico Hülkenberg er fortid hos Haas F1 efter denne sæson, og som vi skrev for et par dage siden fortsætter tyskeren sin karriere hos det kommende Sauber Audi fra 2026.

Hülkenberg har længe været et af hovedmålene for Audi, som fra 2026 indgår partnerskab med Sauber og dermed for første gang træder ind i Formel 1, som et fabriksteam.

Magnussen og Hülkenberg fra Moneygram Haas F1 Team Japans GPMagnussen og Hülkenberg fra Moneygram Haas F1 Team Japans GP
Copyright MoneyGram Haas F1 Team


Carlos Sainz er, ifølge kilder, også på Audis ønskeseddel, men intet er dog officielt bekræftet idet spanieren også er sat i forbindelse med potentielle sæder hos Red Bull og Mercedes.

Selv om vi stadig venter på en officiel bekræftelse fra Audi om planerne, meddelte Hulkens nuværende arbejdsgiver, Haas F1, fredag morgen, at tyskeren vil være fortid efter indeværende sæson.

I pressemeddelelsen udtaler teamchef Ayao Komatsu: "Jeg vil gerne takke Nico for hans bidrag til teamet i den tid, han har været her hos os. Han har været en fantastisk teamplayer og en, vi virkelig har nydt at arbejde sammen med."

Hülkenberg fra Moneygram Haas F1 Team til Japans GPHülkenberg fra Moneygram Haas F1 Team til Japans GP
Copyright MoneyGram Haas F1 Team


"Hans erfaring og feedback har vist sig at være uvurderlig for os i forhold til at forbedre vores samlede præstation - et faktum, der er tydeligt i både hans kvalifikations- og løbsepræstationer i VF-24 denne sæson."

"Der er mange flere løb at køre i år, så vi ser frem til at fortsætte med at drage fordel af hans input gennem resten af 2024-sæsonen."

Udmeldingen betyder, at Hülkenberg tilknyttes det nuværende Stake F1 Kick Sauber i 2025, hvilket gør det logisk, at Ferraris reservekører Oliver Bearman derfor træder ind som erstatning for Hülkenberg.

Haas F1's anden kører, Kevin Magnussen, har kontrakt for resten af 2024, men det er stadig ikke meldt ud, om danskeren fortsætter i det amerikanske team.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Et hold vil have to nye kørere efter denne sæson Officielt: Audi bekræfter Hülkenberg for 2026 »