BMF1’s Power Ranking: Tyrkiets GP

Tyrkiets Grand prix er overstået og redaktionen på BMF1 har bedømt de enkelte køreres indsats over weekenden.

Starten er gået til Tyrkiets GP 2021. Valtteri Bottas foran Max Verstappen . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/10 2021 klokken 12:10

Nederst på denne side finder du BMF1s Power Ranking for Tyrkiets Grand Prix, hvor redaktionen individuelt har bedømt de enkelte Formel 1-køreres indsats over weekenden i Tyrkiet.

Første bil over mållinjen var denne gang med en finne bag rattet hos Mercedes, hvormed Valtteri Bottas fik sin første sejr siden førstepladsen i Ruslands GP 2020. Til gengæld en markant sejr, som aldrig var i fare. Derfor topkarakter til Bottas, som ikke satte en fod forkert.

Derimod lykkedes det aldrig for Lewis Hamilton at veksle sin 10 pladsers gridstraf (pga. udskiftning af forbrændingsmotoren) til et podie, og det passede bestemt ikke den syvdobbelte, sejrsvante englænder, som brugte løbets sidste omgange på at skændtes med sin pitvæg om dækstrategien på den våde bane, á la “I told you…”

Valtteri Bottas tog sejren i Tyrkiets GP 2021.Valtteri Bottas tog sejren i Tyrkiets GP 2021.
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Igen smilte lykken til Red Bull, da Max Verstappen kunne krydse det ternede flag på P2, dog hele 14,5 sekunder efter Mercedesen. Der var tydeligvis ikke fart nok i Honda-motoren men alligevel nok til at sikre hollænderen føringen i verdensmesterskabet. Usvigelig sikker og taktisk kørsel i en langsommere bil.

Sergio Perez havde nogle interessante hjul-mod-hjul-omgange med Hamilton, hvor mexicaneren viste storform og team-spirit ved at holde verdensmesteren bag sig og dermed øge Verstappens muligheder oppe foran. Flot, respektfuld og fair fight af begge kørere.

Ferrari er ved at finde fart, og Charles Leclercs P4 i løbet viste, at Maranello-teamet er på vej frem. Med 37 sekunder op til den vindende Mercedes mangler dog stadig en del, men monegaskeren kæmpede med det værktøj, han havde i hånden. Trods et par kiksere på den regnvåde bane leverede han en mere end godkendt præstation.

Det samme må i den grad siges om Driver of the Day, Carlos Sainz Jr., som startede løbets fra næst bageste position men på elegant vis fik kæmpet sig op på P8. Spanieren føler sig tydeligvis godt tilpas i den røde racer. Derfor topkarakterer til spanieren.

Carlos Sainz Jr. Driver of the Day. Tyrkiets GP 2021Carlos Sainz Jr. Driver of the Day. Tyrkiets GP 2021
Copyright Ferrari Media


Hos AlphaTauri viste Pierre Gasly endnu engang beviser på sin stabile formkurve. Kun en diskutabel 5-sekunders straf, hvor han ramte Fernando Alonso i Sving 1, skilte Gasly fra en ikke helt umulig podieplacering. I stedet sluttede franskmanden på P6, hvilket må siges at være optimalt under de givne omstændigheder.

Det samme kan dog ikke siges om teamkammeraten Yuki Tsunoda, der, trods en flot fight, hvor han over flere omgange holdt Hamilton bag sig, alligevel igen-igen måtte se sig selv slutte uden for pointene på P14. Japaneren skal være mere end godt tilfreds med sin kontrakt for næste år.

Alonso på afveje efter mødet med Gasly i Sving 1. Bagest ses Yuki Tsunoda og forrest Lance Stroll. Tyrkiets GPAlonso på afveje efter mødet med Gasly i Sving 1. Bagest ses Yuki Tsunoda og forrest Lance Stroll. Tyrkiets GP
Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool


Hos Aston Martin begynder Lance Stroll at vise stabil kørsel, og niendepladsen i søndagens grandprix kan canadieren med god ret klappe sig selv på skulderen over.

Det samme kan næppe siges om Sebastian Vettel, som foretog et mærkeligt, umodent kald, da han bad om at skifte til mediumdækket. Efter hans mening havde banen et tørt spor til formålet. Bare ikke tørt nok, for tyskeren startede en skøjtegalla rundt på banen, som få omgange efter, sendte den ellers meget regnsvejrssikre tysker i pit igen til de hidtidige intermediate-dæk. P18 til Vettel var en svipser på niveau med Lando Norris’ amatørkald i Rusland.

Hos Alpine kunne Esteban Ocon for en gangs skyld glæde sig over at slutte i pointene på P10 (på totalt nedslidte dæk) og for en gangs skyld bedre end Fernando Alonso, som også reddede sig en 5-sekunders straf efter at have sendt Mick Schumachers Haas-racer rundt i et ægte ‘Mazespin’. P16 til frustreret spanier, som havde ventet mere af en flot kvalifikation på P5.

Sergio Perez jagtes af Lewis Hamilton. Tyrkiets GP 2021Sergio Perez jagtes af Lewis Hamilton. Tyrkiets GP 2021
Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool


Det var ikke McLarens dag på den fugtige bane, hvor Lando Norris sluttede på en godkendt P7 men alligevel lagt fra de seneste topresultater. Under Lewis Hamilton forbikørsel stod den papayagule bil nærmest stille. Fra en sidste startposition kæmpede Daniel Ricciardo sig op på en trettendeplads, men australierens ringe kvalifikation trækker ned i vores pointregnskab.

Endelig kan Mick Schumacher se tilbage på en flot weekend, hvor tyskeren dels igen-igen fik vist hvor meget bedre han er end sin teamkammerat. Dels hentede den 21-årige Haas-kører en uvant P14 i kvalifikationen, dels sluttede han løbet ca. 26 sekunder foran sin russiske konkurrent, Nikita Mazepin, i den anden side af garagen. Dette trods tyskerens snurretur efter Alonsos påkørsel.

I “forsvaret” af sin sidsteplads var Mazepin iøvrigt tæt på at klippe forvingen på en bagvedkommende Lewis Hamilton, som kun med en lynmanøvre undgik katastrofen. I lyset af den meningsløse straf til Gasly, var det uforståeligt, at den umodne russer undgik straf i den situation.

Herunder bringer vi BMF1s Power Rating for Tyrkiets Grand Prix, hvor 10 er bedst. Højre kolonne viser enighed/uenighed mellem skribenterne, hvor 0,0 er lig med fuld enighed.

Nr. Kører Rating Std.afv.
1. Valtteri Bottas 9,8 0,17
2. Carlos Sainz Jr. 9,4 0,27
3. Max Verstappen 9,3 0,50
4. Sergio Perez 9,2 0,71
5. Charles Leclerc 9,2 0,13
6. Pierre Gasly 9,1 0,25
7. Lewis Hamilton 9,0 0,55
8. Lance Stroll 8,5 0,39
9. Lando Norris 7,8 0,37
10. Esteban Ocon 7,5 0,39
11. Antonio Giovinazzi 7,4 0,55
12. George Russell 7,2 0,71
13. Mick Schumacher 7,2 0,69
14. Fernando Alonso 6,5 0,86
15. Yuki Tsunoda 6,4 0,88
16. Kimi Räikkönen 6,4 0,58
17. Sebastian Vettel 6,2 0,40
18. Daniel Ricciardo 5,9 0,98
19. Nicolas Latifi 5,0 0,04
20. Nikita Mazepin 3,8 0,86


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ocons dæk var helt væk Tyrkiets GP: Dagen Derpå »