BMF1 på besøg hos Viasat artikel 1.

BMF1 var på besøg hos Viasat/viaplay da USAs Grand Prix blev transmitteret sidst på sæsonen 2018. I de følgende artikler, kan I læse mere om, hvor stort et arbejde et egentlig er at lave LIVE TV og hvor meget tid de bruger.

tv3 . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/3 2019 klokken 09:03

BMF1’s Nicolai Ascanius og Allan Haslund, fik en speciel invitation til at få mulighed for at følge en dag på kontoret, med Peter Palshøj og Nicolas Kiesa, da de sendte Formel 1 løbet fra USA i 2018.

Formel 1 studietFormel 1 studiet
Copyright BMF1


Det var en stor oplevelse, som forløb således:

Søndag kl. 15:30, møder vi ind på redaktionen, hvor vi kort efter møder Nicolas Kiesa og Peter Palshøj, der allerede er i gang og kommer lige fra redaktionsmøde.
De mødte ind omkring klokken 15, på en dag hvor USA’s Formel 1 Grand Prix først starter klokken 20:10.

Efter redaktionsmødet, er der en briefing af alt andet personale, der er involveret i afviklingen af udsendelsen.

Briefing
Derefter briefing til alle produktionsfolk, 18 mand i alt plus de to TV værter. I det udleverede manuskript kan man se at hele udsendelsen er planlagt til mindste detalje. For hvert minut og sekund er der planlagt hvad der skal ske fra præcis kl 18:30 hvor optakten starter. I manuskriptet står der også alt hvad Palshøj skal sige på tele-promteren og hvornår der er reklamepauser. Intet er overladt til tilfældigheden, selvom Palshøj tydeligt, ikke bruger så meget tid på forberedelse, som Kiesa, der ønsker at have alle detaljer på plads.

Formel 1 studietFormel 1 studiet
Copyright BMF1


Efter briefingen går alle i gang samtidig i studiet. Der er travlt over det hele med opsætning af udstyr og diverse kalibreringer af bl.a. de meget centrale steady-cam.

Allan og Nicolai fra BMF1 får head-set på så de kan høre al den interne radiokommunikation mellem studiet og teknikken.
Vi bliver også vist rundt i studiet og det tilhørende klipperum.

Udenfor teknikken ligger sminkerummet hvor to makeup-piger byder på makeup, pudder og en hurtigt trimning af frisuren hvis den trænger. Vi vælger at springe over i denne omgang.

Ved siden af sminken står der et strygebræt og på en bøjlestand hænger der et par låneskjorter hvis nogen skulle spilde kaffe på det tøj de har på.

Tom Kristensen og Jens Hansen ankommer noget senere til stationen, da de angiveligt ikke har nær så meget at forberede som de to andre, og jo også først skal på, når løbet starter.

Formel 1 studietFormel 1 studiet
Copyright BMF1


De er begge kørt hele vejen fra deres respektive bopæle i det mørke Jylland for at sidde sammen i et meget lille kontor og kommentere. Kontoret er lydisoleret til formålet og har mikrofoner og skærme opsat, så de har et godt overblik over løbet, med alle de data, som der er tilgængeligt.


Optager forud
En del af forberedelserne består i at optage et par 5-minutters sektioner forud, sådan at det ikke er alt der skal sendes live. For at sikre at frisure, tøj og lyssætningen i studiet matcher 100%, så optages disse kort før at udsendelsen går live.

Formel 1 studietFormel 1 studiet
Copyright BMF1


I optakten optages bl.a. en intro til et besøg på Mercedes fabrikken i Brackley i England. Desuden optages et lille klip omkring Pirelli, som i tiden op til løbet har fået en del kritik for at lave for dårlige dæk. Disse klip optages og ligger klar til at blive sendt så snart udsendelsen vender tilbage fra en reklamepause.

Netop reklamepauser, er et af de temaer vi taler med Palshøj om. Her fortæller han, at de har nogle faste seere, der tager tid på hver enkel reklamepause og langer hårdt ud efter dem, hvis de bare overskrider den samlede tid med et enkelt sekund.

Alle der følger Formel 1 over TV3, ville helst slippe for reklamepauserne, men de er med til at finansiere udsendelserne og er det der gør det muligt, at TV3 overhovedet har råd til at købe rettighederne. Så vi må desværre lære at leve med det.

Det er det vi har valgt at bringe i denne første artikel. I den næste artikel i denne lille serie, vil vi komme ind på, det meget avanceret kamera, der primært bliver brugt i studiet og hvordan de får digitale billeder af dæk og biler, ind så det ser ud som om de er i studiet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« (Del 2/2) Se listen: BMF1 vurderer holdene Leclerc er nummer 2 »