AlphaTauri skal bruge Red Bulls vindtunnel

AlphaTauri er søsterteam til Red Bull, så derfor vil holdene nu også dele nogle af faciliteterne, hvilket kan få AlphaTauris racer til at blive meget hurtigere.

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 19/9 2020 klokken 10:09

AlphaTauri har tidligere fungeret som juniorteam til et af sportens største teams, Red Bull. De senere år har denne tilgang ændret sig. Nu bliver AlphaTauri anset som et søsterteam i stedet for.

AlphaTauri benytter på nuværende tidspunkt sin egen vindtunnel, med en model af bilen på 50% af original størrelse.

De kommende restriktioner på brug af vindtunnel medfører, at Red Bull får frigivet tid i deres topmoderne vindtunnel. En vindtunnel hvor der kan benyttes modeller der er hele 60%.

Derfor vil AlphaTauri i stedet for benytte sig af Red Bulls vindtunnel i fremtiden, ifølge Motorsport.com Fordelen ved at dele vindtunnel er selvfølgelig omkostningsbesparelser. Samtidig kan det måske også give AlphaTauri et skridt frem performance mæssigt, da skala-modeller på 60% er kendt for at levere mere præcise målinger og data.

Opgraderingen hjælper også Pirelli. Dækfirmaet slipper for at lave dæk til 50% modeller, da AlphaTauri var det sidste hold der benyttede sig af dette.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz sur over Checo's exit Binotto: Ny motor men gammel teamchef »