Alonso: Haas-raceren er en Ferrari 2017-replika

Haas-teamets fremskridt er blevet bemærket, og i dag udtaler Fernando Alonso, at bilen i virkeligheden er en Ferrari 2017-model.

Kevin Magnussen under vintertest i Barcelona 2018. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/3 2018 klokken 15:03

Hvis nogen skulle være i tvivl, så deltager Kevin Magnussen og Romain Grosjean ikke i årets Formel 1 i Melbourne i en Haas VF18 men derimod snarere i en ombygget Ferrari SF70H, hvilket er Maranello-teamets 2017-model. Det mener McLarens Fernando Alonso ifølge Motorsport.com.

"De har selvfølgelig en Ferrari-replika fra sidste år, og Ferrari vandt jo her (i Melbourne 2017, red.)."

"Haas ser ud til at være meget hurtig og måske ligger de nu lige bag de tre bedste teams, og det vil være svært at slå, især i første løb og første del af sæsonen,” lød det fra spanieren.

God fart i VF-18'eren i Melbourne
Copyright Haas F1


Carlos Sainz, Renault, har også bemærket, at Haas tilsyneladende har rykket sig, men køreren udtrykker samtidig, at hverken han eller teamet er overraskede.

"De har været hurtige i løbet af vintertestene og vi har holdt øje med dem, fordi de var virkelig, virkelig hurtige," indrømmede han.

"Desværre ser de ud til at være et halvt skridt foran resten af midterfeltet, men forhåbentlig gør vi hurtigt fremskridt."

Der har dog ikke været hemmelighedskræmmeri fra Haas’ side, snarere tværtimod. Således indrømmede teamchef Günther Steiner for en måneds tid siden, at der bestemt var mere end blot skelet til storebror fra Maranello.

”Vi bruger en masse Ferrari-udstyr, og vi benytter det som vores basiselementer,” lød det dengang fra Steiner.

Højt humør hos HAAS F1 Team.
Copyright Haas F1


Grosjean kørte fredagens 2. træning i tiden 1:24.648 og sluttede som nr. 6 foran Daniel Ricciardo, og hjemmebanehelten mener, at resultatet giver et reelt billede af Haas-teamets styrke.

"Under testene (i Barcelona, red.) fik de sat gang i en hel del snak," sagde han. "Alle ved, at Red Bull, Ferrari og Mercedes er hurtige. Derfor handler det mere om, hvem det næste hold er.”

"Det ser ud til at være Haas (i test, red.) og i dag var Grosjean ret hurtig, så det ser ud til, at de godt kan matche tiderne fra sidste måned."

Magnussen havde tekniske problemer under første træning og fik derfor kun kørt 13 omgange, hvormed han sluttede som nr. 17 i tiden 1:27.035. I anden træning var der ved at komme styr på tingene, og danskeren sluttede da som nr. 9 i tiden 1:25.246.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin med små-problemer Australiens GP: 3. frie træning, Vettel i top »