Alonso afviser Vandoorne-kritik

Ikke alle kørere i Formel 1 er lige begejstrede for Fernando Alonso. Og slet ikke Stoffel Vandoorne, som har langet kraftigt ud efter spanieren. Nu svarer den dobbelte verdensmester igen.

Australiens Grand Prix 2018 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/12 2019 klokken 14:12

Hvis der er en ting Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne kan blive enige om, så er det begges opfattelse af Fernando Alonso. Og den der ikke specielt positiv.

Vandoorne var teamkammerat med Alonso i 2017 og 2018-sæsonen, hvor de begge kørte for McLaren. Og det var ikke en nem tid for belgieren, som mildt sagt blev kørt agter ud.

Men det har køreren en forklaring på, og den kan koges ned til en enkelt bouillonterning: forskelbehandling.

“Jeg havde ikke problemer med ham, men han fik altid, hvad han ønskede,” udtalte Vandoorne for nylig til det belgiske magasin Sport/Voetbalmagazine.

Englands Grand Prix 2017 - Fernando Alonso foran Stoffel Vandoorne under de frie træningerEnglands Grand Prix 2017 - Fernando Alonso foran Stoffel Vandoorne.
Copyright McLaren Media


“Der var altid to eller tre velplacerede folk i teamet, der sørgede for, at alt gik, som Fernando ønskede det skulle.”

“Teamet gav ham al hjælp og power,” lød det fra en bitter Vandoorne.

Nu svarer Alonso igen på kritikken og afviser kategorisk, at han har fået særbehandling. Tværtimod har han hele tiden støttet belgieren.

“Facts siger noget helt andet,” lød svaret fra Alonso, da han blev blev spurgt om sine kommentarer af mediet TheJudge13.

“Når du ser teamkammerater køre ind i hinanden eller sammenligner andre ting med hinanden, og så ser på facts fra min tid, så kan du se, at jeg gav slipstream både på Monza og Spa.”

“Jeg ved udmærket, hvordan det fungerer.”

Spaniens Grand Prix 2018. McLarens billeder. Stoffel Vandoorne og Fernando AlonsoSpaniens Grand Prix 2018. Stoffel Vandoorne og Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


“Så når du taler om ens ry, bør du checke facts først,” fortsatte spanieren, der samtidig mener, at samarbejdet i sportsvognsklassen WEC beviser, at Vandoorne har uret, når han påstår, at alle fordelene blev spillet over til eksverdensmesteren.

“Jeg har ikke noget problem med at udveksle information med de folk (Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima hos Toyota, red.), for de har meget mere erfaring, end jeg.”

“Og det var mig, der lavede alle fejlene og stillede alle spørgsmålene,” lød det fra Alonso.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari melder først ud Her er teamchefernes kører Top-10 for 2019 »