Albon: Red Bull-bilen er tilpasset Verstappen

Tidligere Red Bull-kører, Alexander Albon, mener, at Red Bull-racerens karakteristika passer bedre til Verstappens kørestil, end den gør til andre kørere.

Red Bull på podiet . Copyright Red Bull

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 1/3 2023 klokken 17:03

Pierre Gasly, Alexander Albon og Sergio Pérez har alle tre det til fælles, at de har haft store problemer med at køre lige op med Verstappen.

Både Gasly og Albon overlevede ikke i lang tid som Verstappens teamkollega. Lidt bedre er det gået for Pérez, men mexicaneren er dog stadigvæk langt fra at udfordre Verstappen.

Nu tager Albon bladet fra munden, og forklarer hvordan bilen er tilpasset til den dobbelte verdensmester.

“Det er ikke for at kaste skygge på nogen hos Red Bull Racing eller Max eller noget som helst, ærligt talt,” ifølge theplayerstribune.com/europe

“Men bilen er sat op på en unik måde, som er bygget op omkring den førende kører, og det er Max. Og hør, jeg forstår helt og aldeles hvorfor. Jeg mener, når alt kommer til alt, er han måske den bedste kører gennem tiderne."

“Men han har en meget speciel kørestil, og han kan lide at få bilen sat op på en bestemt måde, som er svær for mange kørere at synkronisere sig med. Selvfølgelig kan man pille og finjustere sin egen bil, men Red Bull er generelt velegnet til Max' stil.”

Albon, der for andet år i træk kører for Williams, siger at han selv godt kan lide en stærk forende. Men at måden Verstappen kører på adskiller sig meget på den måde, som han selv kører på.

“Jeg kan godt lide en masse front og næse. Jeg har været holdkammerat med George og Charles, og jeg har altid haft langt mere front end dem. Jeg tænker grundlæggende på følsomhed i forenden. Og da jeg kom ind i Red Bull. Der var så meget front på den, at bilen drejede, hvis man pustede på hjulet. Hvis du spiller Call of Duty eller et spil af den slags, skal du skrue op for følsomheden til det højeste niveau, den kan gå. Det er sådan, det er at køre den bil.”

Albon, Verstappen og resten af Formel 1-feltet kører årets første løb i Bahrain på søndag, hvor Verstappen forventes at være en af de store favoritter til at vinde løbet.


OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 lancerer ny fanplatform Steiner: Ingen konflikt mellem Kevin og Nico »