Missilangreb mod Formel E afværget

Det kan være svært at holde sport og politik adskilt. Men årets første Formel E-grandprix undgik med nød og næppe at blive ramt af et missil. Får det betydning for Formel 1?

Bahrains Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/2 2021 klokken 15:02

Sæsonens første Formel E undgå med nød og næppe at blive ramt af et missil angiveligt affyret fra yemenitiske militser.

Missilet skulle være blevet affyret lørdag den 27. februar og havde kurs mod Saudi-Arabiens hovedstad Riad. Det skriver flere nyhedsmedier, bl.a. Reuters og The Sun.

Saudi-Arabiens luftforsvar nåede åbenbart skyde missilet ned, før det ramte hovedstaden Riad, hvor det første Formel-E løb i denne sæson blev kørt.

Saudi ArabienSaudi Arabien
Copyright formula 1


Det er endnu uklart, om Formel E-løbet var det egentlige mål for angrebet eller hvor langt missilet var fra at ramme området.

Ikke desto mindre forstærker missilangrebet diskussionen om, hvorvidt det er forsvarligt at afholde Formel 1-løb i Saudi-Arabien.

Årets F1-løb er planlagt til at finde sted den 5. december i år, men kritikkerne af F1-løbet i Saudi-Arabien har nu fået flere argumenter på hånden for at kræve løbet aflyst, så sikkerheden ikke kan garanteres (eller kun garanteres af militæret).

Desuden er den Saudi-Arabiens kontroversielle kronprins Mohammed bin Salman igen kommet under pres, efter USA offentliggjorde en rapport, der konkluderer, at kornprisen beordrede eller godkendte mordet systemkritikeren og journalisten Jamal Khashoggi.

Hverken det officielle F1 eller FIA har udtalt sig om missilangrebet endnu.

Der findes en optagelse af missilnedskydningen på Twitter, som kan findes her.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari omstrukturerer HAAS vil ofre 21 for 22 »