Williams: Det ville være godt for os

Formel 1 har fået nye ejere - nye ejere som går med nogle spændende planer for sporten og en af planerne er de helt vilde med hos Williams.

Claire Williams. . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/2 2017 klokken 09:02

Formel 1 er en meget dyr sport at deltage i - så dyr at det kan være svært for forskellige teams at vende op og ned på rangordenen, hvis man ikke bliver hjulpet godt på vej af reglementsændringer i ny og næ. Derfor går sportens nye ejere, Liberty Media, med en plan om at finde på tiltag, som kan gøre sporten mere lige. En af de ting de kigger på er muligheden for en mere fair fordeling af pengene, samt et decideret loft for, hvor mange penge de forskellige teams må bruge på at udvikle deres biler.

Starten på Abu Dhabis GP.
Copyright Red Bull Contentpool


Det er der nok nogle af de store teams som vil være imod, men hos Williams synes man det lyder som nogle spændende idéer, som ville kunne sende teamet mod en spændende fremtid.

"Liberty Media har som bekendt talt om at de ville gøre fordelingen af pengene mere lige, for på den måde at sørge for at sporten kan overleve i fremtiden. Williams er som bekendt et privat team og vores buget ligger vel cirka i midten. Derfor tror jeg det vil være godt og det ville skabe en spændende fremtid for alle os der ligger i den midterste del af buget kurven, hvis man lavede en mere fair fordeling," lyder det fra Claire Williams.

Claire Williams
Copyright Williams F1


I Formel 1 har man flere gange forsøgt at gøre ting, som i sidste ende skulle gøre det hele mere lige, og nedbringe omkostningerne. De tiltag er dog langt fra blevet modtaget godt alle steder, så det er ikke til at sige om Liberty Medias idé, er en god en af slagsen. Det er dog en model der kendes fra amerikanske sportsligaer som NBA, NFL og NHL, hvor man har direkte regler for hvad holdene må koste og endda i visse tilfælde tilgodeser de "dårlige" hold, ved eksempelvis at give dem første ret til at vælge de bedste nye spillere fra College før de andre.

Libertys idé virker altså der, hvor de kommer fra så at sige, men derfor er det langt fra sikkert det ville fungere i Formel 1.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Har Vettel en kontrakt med Mercedes for 2018? Red Bull klar til at udfordre Mercedes »