Weekend med Rally Cross

BMF1 omhandler, nærmest, udelukkende Formel 1. Men når nu Formel 1 holder sommerferie, er der tid til andet motorsport. Derfor var vi en tur i Norge, for at på hvad Rally Cross kan. Og det var en god oplevelse.

Rally Cross . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/8 2022 klokken 13:08

Sammen med streemingtjenesten Pluto.tv, var et lille hold fra BMF1, taget en tur til Trondheim i Norge, eller rettere til Hell, for at se FIA's nye satsning indenfor Rally Cross.

VM i Rally Cross er i år, udelukkende for EL-drevne rallybiler, der i den hurtigste klasse, byder på biler, der minder om noget vi kan se på gaden, men som er helt specielle under skallen.

De hurtigste af dem, er lige så hurtige som en Formel 1 bil på asfalt, men endnu vildere, næsten lige så hurtige på grus.

Et heat køreres over blot 5 omgange, på en bane som man som tilskuer, kan se næsten det hele af, og som blot måler omkring 1 kilometer.

Så det er intens action, i en sport hvor man ikke er bange for at ramme hinanden, hvilket den Danske EM deltager, Ulrik Linnemann, der kører i en benzin dreven Ford Fiesta med omkring 700 HK.

I første løb, fik han et hug i siden, efter en ellers ret god start, for kort efter at få endnu et hug, af en af de andre konkurrenter, hvilket endte med at rive venstre forhjulsophæng i stykker og således sendte ham ud af løbet.

Ulrik LinnemannUlrik Linnemann
Copyright BMF1


Andet heat gik ikke meget bedre, da en anden konkurrent skubbede ham ud i en snurretur, hvilket sendte ham langt tilbage, men ikke ud af løbet, før Ulrik var så uheldig, at ramme en af de andres tabte hjul, hvilket sendte Fiestaen ud i en flyvetur og endnu en gang ud af løbet.

Linnemann's uheld til trods, var det en virkelig underholdende weekend, hvilet helt sikkert, for vores vedkommende, betyder at det er noget vi vil prøve at følge med i, når www.pluto.tv viser løb igen.

Rally CrossRally Cross
Copyright BMF1


Pluto TV er en gratis streamingtjeneste, der giver mulighed for at se en del TV kanaler LIVE, men selvfølgelig også on-demand. Der er tilmed serier og film, gratis tilgængelige.

Du finder Pluto TV her

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kampen om sæderne: hvem er i spil? F1nally klar hos Porsche »