Vettel overvejer sin fremtid

Sebastian Vettel udelukker ikke at forlade Formel 1, hvis de nye regler fra 2021 ikke harmonerer med hans opfattelse af sporten – hvis man efter hans mening overhovedet kan kalde F1 en sport

Bahrains Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/4 2019 klokken 13:04

Vettels kontrakt med Ferarri løber indtil udgangen af 2020. Hvad han skal lave derefter, er stadig et ubesvaret spørgsmål.

Den 31-årige tysker har ikke lagt faste planer for, hvor eller om han vil fortsætte sin karriere i 2021. Vettel er bange for, at Formel 1 udvikler sig i en forkert retning, efter Liberty Media har taget kontrollen.

"Min kontrakt løber til og med 2020. Jeg er sikker på at køre i år og næste år", siger Vettel i et interview med The Sunday Times. "Derefter ved jeg ikke, hvad der sker med reglementet. Det er der ingen, der ved. Jeg kan i hvert fald ikke sidde her og sige, at „jeg absolut aldrig vil forlade Formel 1, bare fordi jeg gerne vil kalde mig Formel 1-kører.”

Den firedobbelte verdensmester har tidligere udtalt sig kritisk om de nye regler i Formel 1, og han foretrækker helt klart end mere enkel tilgang til sporten: Vettel var stor fan af V8-sugemotorerne og har ikke så meget tilovers for V6-hybridturbo-motorerne: Han har tidligere udtalt, at batterier hører hjemme i mobiltelefoner, ikke i en Formel 1-racer, og overhalingshjælpen DRS så han også gerne afskaffet.

VettelVettel
Copyright Ferrari


Vettel definerer ægte Formel 1 som en kamp mellem mand og maskine, og mand mod mand. Og mange af de tiltag, som de seneste år er blevet indført for at gøre sporten mere interessant for tilskuerne, har efter hans mening udvandet essensen i motorsportens kongeklasse.

"Mange af de værdier, som der engang fandtes i sporten, findes kun delvist i dag. Formel 1 er blevet et show og en forretning mere end en sport. Det kan man måske sige om mange forskellige sportsarter, men i de sportsarter berøres den egentlige sportsudøver ikke så meget, som Formel 1-kørere gør."

Vettel savner en klar retning for fremtidens Formel 1 – og at man så følger den konsekvent: "Vi har brug for, at der bliver truffet en beslutning om, hvad vi vil", siger den tyske Ferrari-kører. "Hvis vi siger, at vi er et show, så er vi et show, og så laver vi et show. Men jeg sidder tilbage med følelsen af, at vi spilder en masse tid og kræfter på regler, som er dyre at indføre og overholde, men som ikke nytter noget."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Økologisk benzin hos Ferrari Renault tager det roligt »