Toto Wolfs fremtid usikker

Makkerskabet mellem Toto Wolf og Mercedes AMG har været en ubetinget succes, men teamchefens fremtidige rolle hos sølvpilene er ikke desto mindre usikker.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/9 2020 klokken 10:09

Toto Wolf kom til Mercedes AMG i 2013, det samme år som Lewis Hamilton debuterede for det Stuttgart-baserede team. At kalde samarbejdet en succes vil være en stærk underdrivelse.

Kombinationen af personer og værktøj har givet en af F1s mest dominerende magtfaktorer med fem ud seks mulige verdensmesterskaber til Hamilton, og dominansen ser ikke ud til at blive mindre.

Ikke desto mindre tyder noget på, at Toto Wolfs fremtid, eller rolle, hos Mercedes er usikker. Det udtaler østrigeren selv til britiske BBC.

”Jeg elsker dette team, og jeg synes, at det er der, jeg hører hjemme,” sagde Wolff til Tv-stationen.

”Der er bare det, at otte år som teamchef har sin pris, og det er noget, jeg tænker over.”

Ungarns Grand Prix 2020. Lewis Hamilton vinder løbet suveræntUngarns Grand Prix 2020. Kombinationen af Lewis Hamilton og Toto Wolf har været en ubetinget succes.
Copyright Mercedes AMG


"Det er vigtigt for mig at tage den rigtige beslutning for min familie og mig selv. Men du kan være sikker på, at jeg på en eller anden måde vil være involveret i dette team.”

Det sidste udsagn giver god mening, idet Wolf ejer 30% af Formel 1-teamet, er chef og involveret i hele Mercedes’ motorsportsprogram.

Hvad angår familiesituationen erkender Mercedes-bossen, at den megen rejseaktivitet også spiller ind, når den endelige beslutning skal tages. Således er hans hustru, Susie Wolf, teamchef for E-teamet Venturi Formula E, hvilket betyder, at hun, som ham selv, konstant er på farten.

“Susie trives rigtig med at lede Formel E-teamet, hvilket betyder, at hun er meget bortrejst. Og jeg har selv været til Gud ved hvor mange løb, og det er noget vi tænker meget over,” erkendte Wolf.

Susie Wolff til præsentationen af dare to be differentSusie Wolff til præsentationen af dare to be different
Copyright Williams F1 Team


Samtidig erkendte han også, at den nye ‘Concorde Agreement’, hvor de store Formel 1-teams fremover kommer til at spille en mindre dominerende rolle i beslutningerne, også spiller en rolle.

“Reflektioner over hvor F1 er på vej hen, og hvad der sker med Covid er også vigtigt.”

“Men jeg nyder min rolle, og min plan er at fortsætte. Jeg ønsker dog på ingen måde at komme i en situation, hvor du går fra at være virkelig god til (kun) at blive god,” lød det fra den 48-årige østriger.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton: Derfor nåede jeg ikke at knæle Williams med ny midlertidig teamchef »