Stroll: Jeg skal blive bedre

2019 har langt fra været Lance Strolls sæson, men 2020 vil være året, hvor canadieren matcher teamkammeraten Sergio Perez hos Racing Point. Det mener han selv.

Lance Stroll . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/1 2020 klokken 12:01

Da Lance Strolls far, Lawrence Stroll, købte en stor ejerandel af Racing Point (dengang Force India) og samtidig gav sønnike et fast sæde, lød der mange kritiske røster i paddocken og blandt fans verden over. Det gamle F1-mantra blev vækket til live: ‘money talks’

Kritikken gik på, at uanset hvor mange gange sønnike ville plante Racing Point-raceren i barrieren, så ville Stroll beholde sit sæde. For hvilken far smider sin egen søn på understøttelse?

Indtil nu har kritikken til en vis grad holdt stik, for 2019 har langt fra været Lance Strolls. Således sluttede Racing point-køreren på 15. pladsen med 21 point. Til sammenligning, og trods gridstraffe, sluttede teamkammeraten Sergio Perez på en godkendt 10. plads med 52 point.

Med god ret kan man spørge, om situationen er tilfredsstillende for Stroll.

“I anden halvdel at sæsonen fik han (Perez, red.) virkelig en masse momentum, og jeg tror det skyldes hans erfaring. Han har været hos teamet i seks-syv år og har stor viden om at sætte bilen op og administrere dækkene,” begrundede Stroll over for Autosport.

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Racing Point under løbetAbu Dhabis Grand Prix 2019. Racing Point under løbet
Copyright Racing Point Force India


“Det er en kombination af alle disse ting.”

Herefter vendte Stroll blikket indad mod sig selv.

“Jeg tror det er et spørgsmål om at forstå og forbedre nogle af mine egne svagheder,” forklarede han.

“Jeg kan kun tale for mig selv, men det handler om at bygge på mine svagheder og så holde fast i mine styrker.”

“Hvis du altid jagter fyren i den anden side af garagen, så bliver du aldrig i stand til at slå ham, vel?”

Lance StrollLance Stroll
Copyright BMF1


“Nu ser jeg frem mod næste sæson, og jeg forsøger at fokusere på mit eget og arbejde med det, jeg kan kontrollere, og som jeg ved vil give mig succes,” lød det fra den 21-årige canadier.

Fra 2010 til 2015 var Lance Stroll en del af Ferrari Driver Academy. I 2016 vandt han det europæiske mesterskab i Formel 3-klassen, hvorefter canadieren året efter fik en plads hos Williams F1. I 2019 tegnede Stroll kontrakt med Force India/Racing Point, som i næste sæson officielt hedder SportPesa Racing Point F1 team.

Strolls bedste resultat i Formel 1 var en overraskende 3. plads i Azerbaijans Grand Prix i 2017, hvor han samtidig blev den næstyngste kører på et F1-podium nogensinde.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pigerne kommer med Fremgang for de nye baner »