Streng bøde til Steiner

Günther Steiner var tidligere i dag hos FIA for at forklare sig ang. de radiomeldinger som han gav under Ruslands Grand Prix, hvor han kaldte løbets stewards for "dumme og idiotiske". Nu har han fået en bødestraf på 7.500 Euro af FIA

BMF1 Interview med Steiner . Copyright BMF1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 11/10 2019 klokken 07:10

FIA har tildelt ham straffen for at bryde artikel 12.1.1.c) og f) af FIA International Sporting Code, som er det sportslige reglement til Formel 1.

Under høringen beklagede Steiner sine ord, som var rettet mod én bestemt marshall. Steiner understregede desuden at ordene faldt "i kampens hede" under et frustrerende løb for Haas (Grosjean udgået på første omgang, red.). Da Steiner, ligesom kørerne, har en FIA Super licens, så kan han dømmes efter den. Straffen er faldet på en bøde på hele 7.500 Euro.

Den omstridte radiomeddelelse mellem Günther Steiner og Kevin Magnussen lød således (oversat): "Hvis vi ikke havde en dum idiotisk steward, så ville vi være nummer 8...do ved hvem der er steward. Du kender ham. Det er altid det samme. Han bliver bare ikke mere intelligent"

I afgørelsen fra FIA lægges der vægt på at Steiner ikke tidligere er blevet straffet for lignende forseelser. Panelet som traf afgørelsen bestod bl.a. af Tom Kristensen.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Opdateringer fra paddock i Japan Japans GP: 2. frie træning (måske også kvalifikati »