Steiner: Midt-feltet stadig for langt bagefter

Teamchef for Haas, Günther Steiner er sammen med andre teamchefer fra midterfeltet enige om at de stadig er for langt bagefter top 3 holdene.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: R.O. (ro@bmf1.dk) d. 13/5 2019 klokken 16:05

"Det er til dels fint nok at to teams kæmper tæt om podiet, i det her tilfælde med Mercedes og Ferrari, men det ville trods alt være sjovere hvis der var 10 hold der kunne kæmpe med om en podieplads. Det vil også være sjovere for publikum. Her i Barcelona kunne man godt se at der ikke var udsolgt, om det skyldes Alonso ikke kører i F1 eller om det er fordi publikum allerede nu synes det er for kedeligt med kun to til tre teams der kan kæmpe om podiet, ved jeg ikke."

"Med de nye ændringer til 2021 håber vi, at flere teams kan være med om podiepladserne. Jeg tror ikke alle teams vil kunne være med om podiet, men jeg tror at der vil være nogle teams der kommer tættere på muligheden for at køre med om podiet. Det er en lang process, og det kommer til at tage tid før der er flere fra midterfeltet der kommer op. Forskellen er for stor, og det vil tage tid for at udligne den forskel der er i dag."

Bahrains Grand Prix 2019. Günther Steiner i godt humørGünther Steiner i godt humør
Copyright Haas F1


"Det virker som om Liberty Media gerne vil have at der sker en udligning af forskellen, og at de ikke mister nogle teams for at nå til målet. Vi kan ikke bare skære budgettet til det ønskede på en dag, det vil blive trinvis, tror jeg. Der er mange meninger om hvordan det skal gøres, men vi skal blive enige om et regelsæt som alle følger for ikke at miste nogen i processen."

"Selv med de nye regler vil der altid være en forskel, men målet er at forskellen bliver mindre. Det vil nok aldrig blive perfekt, men det skal være så alle i det mindste føler, at de har en chance."

Før løbet i Barcelona har der været talt om at Haas ville komme tættere på Red Bull. "Kevin slutter 9 sekunder efter Gasly, så ja vi føler at vi har hentet lidt ind på Red Bull, men vi er ikke der hvor vi skal være, men jeg synes at vi vidste gode takter her i Barcelona. Monaco bliver nok noget anderledes da det er en bybane med et andet underlag og baneforløb, og jeg håber at vi kan gøre det lige så godt som vi har gjort denne weekend."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: Hot or Not Spaniens GP: Dagen Derpå »