Steiner: Kevin var vores nøgle

Der var en væsentlig årsag til at Haas F1 valgte at droppe Esteban Gutierrez til fordel for Kevin Magnussen. Det fortæller teamchef Günther Steiner nu i et interview.

Bahrains Grand Prix 2017. Kevin Magnussen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/4 2017 klokken 19:04

Da Haas F1 valgte at sige farvel til Esteban Gutierrez, var der flere overvejelser bag, inden den endelige beslutning blev taget. Gutierrez opnåede ikke en eneste placering i top-10 i 2016, mens teamkammeraten Romain Grosjean scorede hele 29 point.

Det fortæller Günther Steiner til F1’s officielle nyhedsmedie.

Når Haas valgte at skifte kører, var det for at finde den egentlige årsag til den store performanceforskel på to kørere i samme bil.

"Du prøver simpelthen at forbedre. Esteban scorede ikke point sidste år, og det var også vigtigt for os at se, om det var køreren eller os, der ikke leverede," sagde Steiner.

Esteban Gutierrez
Copyright Haas F1


"Derfor besluttede vi os for en ændring. Der er ikke mange kørere i Kevins liga – og vi kendte allerede Kevin, da vi havde talt med ham året før.”

"Så vi talte med ham igen, og det tog ikke lang tid at komme til en aftale."

Som bekendt gjorde Magnussen indtryk allerede i sit andet grand prix ved at slutte som nr. 8 i Kina og dermed score 4 point.

Magnussen havde dog hidtil haft en stenet og ujævn start som Formel 1-kører. Hidtil var han blevet lovprist af sin britiske arbejdsgiver McLaren som en af de kommende stjerner i F1, men i december 2014 måtte han se sig selv blive droppet til fordel for Fernando Alonso.

Magnussens historie minder meget om Grosjeans, som også oplevede at blive droppet efter en serie løb for Renault i 2009, hvor han erstattede den skandaleramte Nelson Piquet Jr. Grosjean tog en dyb indånding samt et skridt ned på karrierestigen til GP2, hvor han vandt verdensmesterskabet. Denne præstation sikrede franskmanden Lotus-sædet i 2012, hvorefter han siden har etableret sig i F1 med flere podieplaceringer.

Kinas Grand Prix 2017 - Kevin Magnussen i aktion
Copyright Haas F1


Steiner ser et klart sammenfald i Magnussen og Grosjeans historier.

"Jeg er enig i, at begge tidligere havde nogle problemer, men vanskeligheder gør dig bedre, og begge er stadig i F1. Så der må være mere i det, end som så," sagde Steiner.

"Men for at være fair, så undersøgte vi aldrig rigtigt, hvorfor de måtte forlade deres teams. Vi tog dem som individuelle personer, som nogle der ville passe til vores mentalitet på et tidspunkt, hvor de var frie, og hvor vi ønskede dem.”

"Jeg synes, at de passer ganske fint ind i vores team – og måske er vi i virkeligheden også lidt problemramte!

”Men som amerikanerne siger: ’Det, der får dig til at lide, gør dig stærkere,’ sluttede Steiner optimistisk.

Og her giver det bedst mening at gengive Steiners amerikanske ordsprog på engelsk:

”What makes you suffer makes you tougher!”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brawn: Nej tak til samarbejde med Bernie Danske F1-drømme »