Steiner: Ingen mening med Formel 1 uden ændringer

Teamchefen for Haas Günther Steiner mener, at Formel 1 vil være for kedeligt, hvis det altid kun er de samme teams der vinder løbene. Måske er der en løsning på vej

Bahrains Grand Prix 2018. Haas . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/1 2019 klokken 14:01

Ingen teams har haft en chance mod Mercedes, Ferrari og Red Bull de sidste mange år, og hvis det bliver ved med at fortsætte på den måde, kan Kevin Magnussens chef ikke se nogen mening med at fortsætte i motorsportens kongeklasse.

"Du kan holde det ud i to år, men så heller ikke længere. Så bliver det for kedeligt", siger Steiner.

BMF1 eksklusivt interview med Günther Steiner, Monza 2018BMF1 eksklusivt interview med Günther Steiner, Monza 2018
Copyright BMF1


Manden fra det sydlige Tyrol mener, at det er bydende nødvendigt, at der snart sker noget i denne henseende, for "ellers giver det ingen mening bare at være med. Du kan ikke få forretningen til at fungere, hvis du ikke har mulighed for at køre med om podiepladser og sejre".

Problemet har været ret eklatant i længere tid: De sidste to år har de mindre teams kun været på podiet én gang pr. sæson – hver gang i de atypiske gadeløb i Baku.

Afstanden mellem topteams og midterfeltet er så stort, at Haas-chefen begynder at tænke eksistentialistisk filosofisk omkring sit arbejde og liv: "Hvorfor skal jeg spilde mit liv på at arbejde hårdt dag og nat, rejse jorden rundt til 21 lande, når jeg ved, at jeg ikke kan opnå bedre resultater end dem, vi allerede har opnået de sidste par år? Det giver ingen mening. Slet ingen mening."

Men der er håb forude: Reglementet bliver ganske vist ændret en lille smule for 2019, og på trods af, at afstanden mellem de store og de mindre teams nok ikke ændres ret meget, så ser situationen anderledes ud i 2021, hvor der vil blive præsenteret et helt nyt reglement.

Den naturlige udvikling inden for Formel 1 holder også håbet lidt i live hos Steiner: "Tingene ændrer sig hurtigt, så Formel 1 vil nok ikke være til at genkende om tre år". Man behøver bare at sammenligne Formel 1 i dag med Formel 1 i starten af 00‘erne: "Dengang var det let at tjene penge [i Formel 1], det er det ikke længere. 18 år senere er det stort set umuligt. Tingene ændrer sig, og det er dét ved Formel 1, som interesserer mig", afslutter Steiner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Helmut Marko: Verstappen er klart bedre end Riccia Racing Point rykker til Canada »