Steiner: Fyring en desperat beslutning

De seneste sammenstød mellem Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean har været en frustrerende oplevelse for Günther Steiner – men fyring er udelukket, siger teamchefen.

Canadas Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/8 2019 klokken 17:08

Hvad gør en chef, når to medarbejdere gang på gang støder sammen i kantinen og trods flere henstillinger fortsætter balladen?

Helt banalt er dette rent faktisk situationen hos Haas F1, som i frustration har måttet se sine kørere ramle sammen flere gange, senest under Tysklands GP og forinden også under Spaniens GP og Englands GP. Til trods for flere alvorlige henstillinger fra teamchef Günther Steiner.

Vedholdende rygter har derfor gået på, at en eller begge kørere – især efter dækgnubberiet på Hockenheim, der nær havde kostet teamet dobbelt point – er på vej ud af teamet, men de spekulationer afviser Steiner.

Tysklands Grand Prix 2019. Kevin Magnussen i kamp mod Romain GrosjeanTysklands Grand Prix 2019. Kevin Magnussen i kamp mod Romain Grosjean
Copyright Haas F1


”Det tænker jeg ikke på,” udtaler Haas-chefen til Autosport.

”Det er en del af det (overvejelserne, red.), men det vil ikke give meget mening. Så åbner du bare for flere spørgsmål end du får svar. Du forstyrrer en masse andre ting, så det vil nærmest være en desperat beslutning,” begrunder Steiner.

Der har været spekuleret i, om det i virkeligheden handler om dårlig kemi imellem Magnussen og Grosjean, når kørerne gentagne gange rammer hinanden, men så enkelt er forklaringen ikke, mener teamchefen.

Haas 2018 teamfoto. Kevin Magnussen og Romain Grosjean tager en selfie med Grosjeans telefonHaas 2018 teamfoto. Kevin Magnussen og Romain Grosjean tager en selfie med Grosjeans telefon
Copyright Haas F1


”Naturligvis handler det også om kemi… men hvis de to kørere ikke kan med hinanden, så er der ikke meget jeg kan gøre for at fixe det.”

”Så længe de respekterer teamet og gør, hvad teamet beder dem om, så har jeg det fint med det. Men at prøve at presse nogen til at have et godt forhold til hinanden, duer ikke.”

”Jeg er ikke psykolog, men så meget ved jeg dog,” lyder det fra Steiner.

Haas-chefen er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at undgå fremtidige kollisioner.

Günther Steiner efter træningen i MonacoGünther Steiner er mildt sagt utilfreds over sammenstødene mellem sine kørere.
Copyright BMF1


”Når de kommer tæt på hinanden, så bliver vi nødt til at tage situationen ud af deres kontrol og fortælle dem, hvem der skal gøre hvad.”

”Hvis jeg bliver lige så tosset over dem, som på Silverstone, så er det ikke konstruktivt overfor teamet. Teamet vil lide, hvis det sker igen.”

Steiner, der indrømmer at omstændighederne retfærdigvis også spillede en rolle i forbindelse med nogle af hændelserne, har nu indkaldt begge sine kørere til en kammeratlig samtale torsdag i forbindelse med Ungarns GP på Hungaroring.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel tror på mesterskabet »